Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 19.10.2022

Στο μυθιστόρημα «Νορβηγικό Δάσος» του Χαρούκι Μουρακάμι, η μουσική από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles ελευθερώνει την μνήμη, ανασύροντας κομμάτια του εαυτού από το παρελθόν.

Η Benedicte Maurseth, Νορβηγίδα συνθέτης, δεξιοτέχνης στο βιολί Hardanger και δεινή πεζοπόρος, ακολουθεί παρόμοια μεθοδολογία: χρησιμοποιεί την μουσική για να στήσει μια ηχητική τοπιογραφία, που σηκώνει το πέπλο μιας οικογενειακής ιστορίας – σαν ένα περίπατο στην φύση της Νορβηγίας.

Ο τελευταίος της δίσκος Hárr είναι ένας φόρος τιμής στην άγρια ζωή και τους ανθρώπους του βουνού. Hárr είναι το σκανδιναβικό όνομα για το Hårteigen, το πιο χαρακτηριστικό βουνό στο μεγαλύτερο οροπέδιο της Ευρώπης – και εθνικό δρυμό – Hardangervidda. Η μουσική ακολουθεί στριφογυριστά μονοπάτια της φαντασίας, ταλαντευόμενη μεταξύ των νορβηγικών λαϊκών μελωδιών, της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής, του αμερικανικού μινιμαλισμού και της musique concrète.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς βαδίζει σε ορεινούς ηχότοπους στην φύση της Νορβηγίας ανασύροντας μνήμες, με τους ήχους των Beatles, Jonny Greenwood, Edvard Grieg, Knut Buen, Benedicte Maurseth, Moskus και Espen Eriksen Trio/Andy Sheppard.

Επιμέλεια ήχου: Δώρα Ιωακειμίδου

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού/ Marilena Maragou

Franziska Furter | Draft III, 2010 | μολύβι σε χαρτί

σχετικα ondemand