Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 05.10.2022

Φθινόπωρο: το τελευταίο και ομορφότερο χαμόγελο του χρόνου.

«Το φθινόπωρο μας γοητεύει με τη βουβή του επίκληση να συμπονέσουμε την αποσύνθεσή του» (Robert Browning). Όταν οι δυνατότητες του καλοκαιριού φεύγουν, όπως τα φύλλα από τα κλαδιά των δέντρων, και ο κρύος χειμώνας είναι στον ορίζοντα, όσο η μέρα μικραίνει, ο άνθρωπος στρέφεται προς τα μέσα – τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είναι η εποχή της ψυχής.

Η βιολονίστρια Laura Cannell και η τσελίστρια Kate Ellis, πιστεύουν ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή για αφήγηση ιστοριών – καθώς οι νύχτες μεγαλώνουν. Έτσι, στο συνεργατικό 12σκελές τους project (ένα για κάθε μήνα του χρόνου), οι ήχοι για τον μήνα Οκτώβριο είναι ντυμένοι στα χρώματα του σούρουπου- γεμάτοι πλάσματα και μύθους που μας παγώνουν, γύρω από μια ζεστή φωτιά.

Το OCTOBER SOUNDS μας μεταφέρει σε αρχαία δάση της Αγγλίας, μέσα από τα αυτιά του βραβευμένου ηχολήπτη Chris Watson, αφηγείται μια ανατριχιαστική ιστορία της Ν.Υόρκης με τον τραγουδοποιό Adrian Crowley, και μια νέα εκδοχή ενός σουηδικού παραδοσιακού παραμυθιού από την σκηνοθέτιδα Milène Larsson. Ιστορίες που συνδέονται με το βιολί και το τσέλο των Cannell και Ellis, καθώς ανταποκρίνονται στους μεταβαλλόμενους μήνες της περασμένης χρονιάς, τεκμηριώνοντάς την με ήχο και τέχνη.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς αφουγκράζεται τα εσωτερικά τοπία, τους μύθους και τα νυχτερινά χρώματα του φθινοπώρου, με τους ήχους των Julie London, P.I.Tchaikovsky/Sissi Markopoulou, Cornelius Cardew, Nanos Operetta, Joan La Barbara, Laura Cannell, Kate Ellis, Adrian Crowly, Chris Watson και Chris & Cosey.

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Σαβοργινάκης

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού/ Marilena Maragou

Pierre Soulages – 19 octobre 2013, ακρυλικό σε καμβά

σχετικα ondemand