ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

19Σεπ2017 Μικρές Δεξαμενές Μελάνης Άννα Αχμάτοβα Σελίδες Αυτοβιογραφίας, ώρα 9:00 μ.μ.

Μικρές Δεξαμενές Μελάνης 

 Άννα Αχμάτοβα
Σελίδες Αυτοβιογραφίας

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, στις 9:00 μ.μ.

Στις «Μικρές Δεξαμενές Μελάνης» του Τρίτου, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ. Η Άννα Αχμάτοβα θυμάται στιγμές των παιδικών χρόνων, στιγμές γέννησης του στίχου, μυρωδιές του σταθμού Πάβλοφσκ, το σπίτι της Σουχαρντίνα, τους ήχους στις αυλές της Πετρούπολης, τη μουσούδα του αλόγου, τις γυναίκες που στέκονταν στην ουρά μέσα στη σιωπή ή ψιθυρίζοντας, ένα χαμόγελο σ’ αυτό που κάποτε ήταν ένα πρόσωπο…
“Η ανθρώπινη μνήμη λειτουργεί σαν προβολέας που φωτίζει ξεχωριστές στιγμές, αφήνοντας ό,τι βρίσκεται ολόγυρα σ’ ένα αδυσώπητο σκοτάδι.” Α.Α.
“Σε ορισμένες περιόδους, μόνο η ποίηση μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. συμπυκνώνοντάς τη σε κάτι κατανοητό, κάτι που διαφορετικά ο νους δεν μπορεί να το συλλάβει. Μ’ αυτή την έννοια, πίσω από το ψευδώνυμο Αχμάτοβα βρέθηκε ολόκληρο το έθνος.” 
Γιόζεφ Μπρόντσκι, ποιητής.

 
Επιμέλεια, παραγωγή, παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά
Σχεδιασμός ήχου:  Άγης Γυφτόπουλος
Ηχοληψία, ηχητική επεξεργασία: Γιάννης Γιαλίνης

*Άννα Αχμάτοβα: Το φως του προβολέα/ Ρέκβιεμ, Σελίδες Αυτοβιογραφίας
μτφ. Ασπασία Λαμπρινίδου
εκδ. ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ, Αθήνα 2017

Μικρές Δεξαμενές Μελάνης: Ιστορίες που ταξίδεψαν σε φάκελο αλληλογραφίας…  Λόγια που έγραψαν και αντάλλαξαν άνθρωποι της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, της Ιστορίας, του Θεάτρου, των Εικαστικών… Εκμυστηρεύσεις σε λευκό χαρτί που στήνουν ραδιοφωνικές γέφυρες επικοινωνίας. Επιστολές υπογεγραμμένες, τοποθετημένες σε ηχητικό φάκελο, με τη σφραγίδα του Τρίτου Προγράμματος  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

σχετικα podcasts