Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 28.04.2023

Παρασκευή, στη Φωνή της Ελλάδας, και η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” ξεκίνησε με εκτενή σχολιασμό της Επικαιρότητας. Συνεχίστηκε με μια τηλεφωνική επικοινωνία με Λονδίνο όπου συνομιλήσαμε με την κα Ελευθερία Λεδάκη, σύμβουλο επιχειρήσεων και πρόεδρο του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοιατρικού Συλλόγου, για το 11ο Summer School Ιατρικής Βιοτεχνολογικής Έρευνας και Management που θα γίνει στη Μάνη, 11-20 Μαΐου και θα φιλοξενήσει Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποόι θα μεταδώσουν γνώσεις και εμπειρίες σε 40 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν.
Λίγο πριν τις 11, ακούσαμε τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς.
Στη δεύτερη ώρα, ξεκινήσαμε με μια τηλεφωνική συνέντευξη με τον κ. Ηρακλή Τιτόπουλο, πνευμονολόγο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση των ιώσεων αυτή την εποχή και, κυρίως, του Κορωνοϊού, που επανεμφανίστηκε με αυξημένα κρούσματα, τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο στούντιο της εκπομπής, φιλοξενούμενη για τη συνέχεια, ήταν η ηθοποιός Θεανώ Μεταξά, που μίλησε για την πρωτοποριακή της δουλειά με τίτλο Deadlines, που διαμορφώθηκε σε μια διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλλες και παρουσιάστηκε, στην τελική της μορφή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Trouble, που είχε σαν θέμα τον Χρόνο. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι που διασχίζει τον ανθρώπινο πόνο ήταν ο Μάριος(;) ένας από τους 4 χιλιάδες και πλέον Ιταλούς στρατιώτες, αιχμαλώτους πολέμου, που έχασαν τη ζωή τους σε ένα ναυάγιο λίγο έξω από το Σούνιο, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη διαδρομή με προορισμό ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

σχετικα ondemand