Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 11-4-2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2024, φιλοξενήσαμε δύο διακεκριμένους επιστήμονες. Τηλεφωνικά, για το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, των καιρικών φαινομένων και το πως αυτά επηρεάζουν τα δασικά συστήματα στις πυρκαγιές, αλλά και το πως θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με το οποίο τις διαχειριζόμαστε μίλησε ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος, μετεωρολόγος-ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τη δεύτερη ώρα, καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο  κ. Ξενοφών Μουσάς, αστρονόμος, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, με τον οποίο συζητήσαμε για την επιστήμη του, από την Αρχαιότητα έως και σήμερα, με αιχμή τον εκπληκτικό μηχανισμό των Αντικυθήρων, βάζοντας στην εξίσωση και τις σύγχρονες έρευνες του Διαστήματος και, φυσικά, την προχθεσινή έκλειψη που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας. Ο κ. Μουσάς μίλησε και για την έκθεση με τον μηχανισμό που έχει οργανώσει και την έχει ταξιδέψει σε πολλές γωνιές της γης, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων φοιτητών.
Πριν το τέλος της πρώτης ώρας, δώσαμε μικρόφωνο στον κ. Ηρακλή Μοσκώβ, Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, ο οποίος μας μίλησε για τη διαδικτυακή εκδήλωση που έχει οργανώσει για την Κυριακή στις 7 ώρα Ελλάδας και ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien –Österreichisch/ Griechischer Integrationsverein” και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώβ με θέμα “Ο Καβάφης του Μοσκώβ”.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου με τα αθλητικά νέα.

σχετικα ondemand