Μια «Γλυκιά Ζωή», έρχεται και αυτή την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . Με ιστορίες γεμάτες γεύσεις και αρώματα. Μια Γλυκιά Ζωή όνομα και πράγμα, όταν καλεσμένος στο studio είναι ο Στέλιος Παρλιάρος. Σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του, ο κορυφαίος pastry chef έρχεται στην ... Read more
Γλυκιά Ζωή
Νατάσα Βησσαρίωνος
Πώς είναι οι γαστροταβέρνες σήμερα;
Πού πραγματοποιείται το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας; Έχετε δοκιμάσει οίνους από τη Νίσυρο; Από τη Λέρο;
Σήμερα είναι κοντά...
Κάπου ανάμεσα στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1/10) και στην Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας (15/10) κινείται σήμερα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, η «γλυκιά ζωή»
Κοντά μας στο studio...
Σήμερα Παρασκευή, στις 5μμ και για ένα δίωρο, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Η Φωνή Της Ελλάδας στην εκπομπή "γλυκιά ζωή" αποχαιρετούμε τον Σεπτέμβριο με αψέντι, burger, ελληνικό τζιν, churros και οίνους που βγάζουν selfie... Σε μια κουβέντα για τα "ελληνικά βότανα στον άμβυκα" έρχεται κοντά μας στο στούντιο η Χαρά Κατσού και μας σερβίρει gin και αψέντι από την Εύβοια. Ακόμη, έρχεται στο στούντιο και ο οινοποιός και πρόεδρος του SMOE Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας Γιάννης Παπαργυρίου σε μια οινική κουβέντα για τη φετινή σοδειά και τις αγωνίες των αμπελουργών και των οινοποιών. Επισκεπτόμαστε το Burger Fest στο παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (27-28-29 Σεπτεμβρίου ενώ ο Stefanos Kogias μας ξεναγεί στο THESSALONIKI WINE SELFIE 2024.Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης..
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Στη "γλυκιά ζωή" σήμερα :
- Στο studio ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές
- Ο master of wine Γιάννης Καρακάσης μας ξεναγεί στη Selene Vedema 2024, τη διήμερη γιορτή του κρασιού στη Σαντορίνη σήμερα...
Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει...
Σήμερα το απόγευμα για δύο ώρες ταξιδεύουμε από τη Νάουσα και την Αίγινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Μαρόκο με καλεσμένους :
-Την Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφο γαστρονομίας...
Σήμερα καλεσμένοι :
-H αγαπημένη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου μας συστήνει τηβασίλισσα της ελληνικής κουζίνας, τη μελιτζάνα, σε διάφορεςπαραλλαγές-Ο Δήμαρχος Κύθνου...
Σήμερα καλεσμένοι :
-Η Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος-Συγγραφέας
-Η Βασιλική Λάγκα, Καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Συγγραφέας για τη «μετακινούμενη κτηνοτροφία»
-Ο Νίκος...
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει ... Read more
Σήμερα, κοντά μας στο στούντιο, ο δημοφιλής μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης με το νέο του βιβλίο «Μαγειρεύοντας ελληνικά» με 95 παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Ακόμη,...
Σήμερα υποδεχόμαστε τον Αύγουστο στη "Γλυκιά ζωή" με ελαιόλαδο, κρασί και... αρσενικό!
Κοντάς μας :
- Ο Ελαιοπαραγωγός Φάνης Σακκάς και ο καθηγητής Προκόπης Μαγιάτης...
Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ταξιδεύουμε στο Παρίσι, αλλά και σε Στουτγάρδη, Χαλκιδική, Νεμέα και Σαντορίνη με θέματα γαστρονομίας και διατροφής....
Στο στούντιο κοντά μας είναι o ερευνητής γαστρονομίας και συγγραφέας Γιώργος Πίττας σε μια "χορταστική" κουβέντα για το βιβλίο του "Και έφαγον πάντες και ηυφράνθησαν..."...
Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι συγγραφείς; (Για)Τι τρώμε; Ποιο ελληνικό οινοποιείο εντάχθηκε στο International wineries for climate action; Ποιο γαστρονομικό φεστιβάλ μπορούμε να επισκεφθούμε το Σ/Κ; Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή» στις 5μμ και για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ είναι καλεσμένοι:
- Ο Stellios Boutaris μας μιλά για το International wineries for climate action και τη σημασία της ένταξης ενός οινοποιείου στο συγκεκριμένο δίκτυο.
-Η διαιτολόγος και ψυχολόγος Κυριακή Σαββίδη και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιζαμπέλα Ζαμπετάκη ξεφυλλίζουν μαζί μας το βιβλίο «(Για)Τι τρώμε;» που έγραψαν και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κριτική.
-Ο γευσιγνώστης και ερευνητής της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας Γιάννης Λεμονής που έχει γράψει πληθώρα βιβλίων μαγειρικής έρχεται στο στούντιο από το Βουκουρέστι.
-Η Katerina Karsiwti μας προσκαλεί στην αρχαία Κόρινθο για τους Θησαυροί Κορινθιακής Γης που περιλαμβάνουν ημερίδα, live cooking και τοπικά προϊόντα (14.07.24)
-Η Antheia Kotsi μας ξεναγεί στο 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema (12.07.24 και 13.07.24).
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Σήμερα στο studio ο Οινογράφος και Κριτικός Οίνου, Σίμος Γεωργόπουλος και ο blogger Greek Food Mood. Παράλληλα, επισκεπτόμαστε το 3o Εvia Film Project με τη βοήθεια της Ελένης Ψυχούλη,...
Με τη βοήθεια της οινολόγου Χρύσας Γιατρά περιηγούμαστε στους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο σεφ Χρήστος Σαριδάκης μας ξεναγεί στο zero waste εστιατόριο του στα Χανιά. Ο σύμβουλος...
Κοντά μας ο δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων Δημήτρης Αντωνόπουλος για μια κουβέντα για την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία και πως εξελίσσεται.
Ακόμη,...
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 7