Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 19.07.2024
Στο στούντιο κοντά μας είναι o ερευνητής γαστρονομίας και συγγραφέας Γιωργος Πιττας σε μια "χορταστική" κουβέντα για το βιβλίο του "Και έφαγον πάντες και ηυφράνθησαν..."...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 12.07.2024
Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι συγγραφείς; (Για)Τι τρώμε; Ποιο ελληνικό οινοποιείο εντάχθηκε στο International wineries for climate action; Ποιο γαστρονομικό φεστιβάλ μπορούμε να επισκεφθούμε το Σ/Κ; Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή» στις 5μμ και για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ είναι καλεσμένοι: - Ο Stellios Boutaris μας μιλά για το International wineries for climate action και τη σημασία της ένταξης ενός οινοποιείου στο συγκεκριμένο δίκτυο. -Η διαιτολόγος και ψυχολόγος Κυριακή Σαββίδη και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιζαμπέλα Ζαμπετάκη ξεφυλλίζουν μαζί μας το βιβλίο «(Για)Τι τρώμε;» που έγραψαν και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κριτική. -Ο γευσιγνώστης και ερευνητής της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας Γιάννης Λεμονής που έχει γράψει πληθώρα βιβλίων μαγειρικής έρχεται στο στούντιο από το Βουκουρέστι. -Η Katerina Karsiwti μας προσκαλεί στην αρχαία Κόρινθο για τους Θησαυροί Κορινθιακής Γης που περιλαμβάνουν ημερίδα, live cooking και τοπικά προϊόντα (14.07.24) -Η Antheia Kotsi μας ξεναγεί στο 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema (12.07.24 και 13.07.24). Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 05.07.2024
Σήμερα στο studio ο Οινογράφος και Κριτικός Οίνου, Σίμος Γεωργόπουλος και ο blogger Greek Food Mood. Παράλληλα, επισκεπτόμαστε το 3o Εvia Film Project με τη βοήθεια της Ελένης Ψυχούλη, το Μελιτζάzz...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 28.06.2024
Με τη βοήθεια της οινολόγου Χρύσας Γιατρά περιηγούμαστε στους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο σεφ Χρήστος Σαριδάκης μας ξεναγεί στο zero waste εστιατόριο του στα Χανιά. Ο σύμβουλος...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 21.06.2024
Κοντά μας ο δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων Δημήτρης Αντωνόπουλος  για μια κουβέντα για την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία και πως εξελίσσεται. Ακόμη,...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 14.06.2024
Για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ. θα ταξιδέψουμε μαζί στις γεύσεις του Αφγανιστάν, της Γουινέας, του Ιράν, της Νιγηρίας και της...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος | 07.06.2024
Καλεσμένοι στην εκπομπή ο οινοποιός Όθωνας Ζαχαριάς που θα μας μυήσει στην αρχαιοελληνική ποικιλία οίνου «σκλάβα». Ακόμη, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Παντελής Μυλωνάς...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 31.05.2024
Η Ελένη Παπαδοπούλου  αρχισυντάκτρια στην Εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας μας ξεναγεί στο 2ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας . Ακόμη, η Antheia Kotsi έρχεται στο στούντιο και μας ενημερώνει για το "Kefalonia wine hub" που διοργανώνει με τους Kefalonia Winemakers - Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς ΣΟΚ ενώ μας προσφέρει κεφαλονίτικο μενού... στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, έρχεται στο στούντιο και μας ενημερώνει για τo Open Farm, τα αγροκτήματα που ανοίγουν τις πόρτες τους το Σ/Κ 1 και 2 Ιουνίου. Ακόμη, ο ελαιοπαραγωγός Παναγιώτης Μπράμος μας μιλά για τον ισχυρισμό υγείας των πολυφαινολικών ελαιολάδων. Τέλος, ετοιμαζόμαστε για το Athens Cocktail Festival Official που θα διεξαχθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ στις 7 και 8 Ιουνίου. Επιμέλεια - παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης. Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.05.2024">Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 24.05.2024
Συνταγές έτοιμες σε 5΄, κρασί εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας και η νέα τάση στον καφέ είναι απόψε η θεματολογία της "γλυκιάς ζωής". Στις 5μμ και μέχρι τις 7μμ στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ συνομιλούμε με την Mrssoupe by Emily Vagia, την Έμιλυ Βάγια με αφορμή το πρώτο της βιβλίο "Τρώμε σε 5΄", με τη Μαρία Βατίστα  για την ξεχωριστή ποικιλία οίνου Πετρουλιανός και με τον Μάνο Αποστολόπουλο για τη νέα τάση στον καφέ το cold brew. Τέλος, επισκεπτόμαστε τη βρετανική πρωτεύουσα νοερά και κάνουμε μια αποτίμηση για την ελληνική παρουσία στην "London wine fair". Επιμέλεια - παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης. Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.05.2024">Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.05.2024
Ποιο οινοποιείο θα επισκεφθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο; Ποιες μπύρες βραβεύτηκαν φέτος στα Greek Beer Awards; Ποια μαυρομάτα είναι ευεργετική για την υγεία μας; Ένα αφιέρωμα...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 10.05.2024
Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι: Η Μαρία Κατσούλη διευθύντρια του καταξιωμένου διεθνώς διαγωνισμού ποιότητας ελαιόλαδου Athena International Olive Oil Competition. O οινοποιός Βασίλης...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 10.05.2024
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. "Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 26.04.2024" class="read-more" href="https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/glykia-zoi-vog/ondemand/679436/glykia-zoi-me-ti-natasa-vissarionos-kai-ton-niko-ioannidi-26042024-20240510/" aria-label="More on Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 26.04.2024">Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 26.04.2024
Τι μαγειρεύουν τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα οι Ρωμιοί στην Πόλη και ποια είναι η γαστρονομική ταυτότητα της Κωνσταντινούπολης σήμερα; Ποιος είναι ο τροφοσυλλέκτης του...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 19.04.2024
Ταξιδεύουμε νοερά στην Αργεντινή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Malbec. Κοντά μας στο στούντιο είναι ο Θανάσης Βαφειάδης από το ελληνικό οινοποιείο της Αργεντινής Bodegas...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 12.04.2024
Κυκλαδίτικη κουζίνα, φυσικά βιολογικά κρασιά και γλυκά παντρέματα είναι το μενού της "Γλυκιάς ζωής" για σήμερα. Κοντά μας, για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ είναι: - Ο pastry chef Christos Vergados / Χρήστος Βέργαδος μαζί με το βιβλίο του "Γλυκά παντρέματα... γιατί τελικά τα γλυκά... είναι έρωτας!" - Ο σεφ  Κωνσταντίνος Μπουγιούρης  που θα μας μυήσει στην κυκλαδίτικη κουζίνα, αφού έδωσε μια αντιπροσωπευτική εικόνα πριν λίγες ημέρες στο Προεδρικό Μέγαρο και - Ο οινοποιός και αμπελουργός Δημήτρης Γεώργας που θα μας μιλήσει για τη βιολογική και βιοδυναμική οινοποίηση. Επιμέλεια - παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης. Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 05.04.2024" class="read-more" href="https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/glykia-zoi-vog/ondemand/653585/glykia-zoi-me-ti-natasa-vissarionos-kai-ton-niko-ioannidi-05042024-20240412/" aria-label="More on Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 05.04.2024">Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 05.04.2024
Ταξιδεύουμε στη Χίο και γευόμαστε τον «μαστιχοκαφέ» με τη βοήθεια του γνώστη Γιάννη Κουγιούλη. Μιλάμε για την «κυρά των αμπελιών» Σταυρούλα Κουράκου που μόλις «έφυγε...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 29.03.2024
Καλεσμένοι απόψε: -Γιώργος Γραμματικάκης. Παραγωγός παστελιού από την Κρήτη. -Λένα Καλαϊτζή Οφλίδη. Συγραφέας του βιβλίου «Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης». -Κώστας Αντωνόπουλος. Από την ευρυτανική μικροζυθοποιϊα «Carpinus Beer». -Πόπη Βολιτάκη. Οινοποιός-οινολόγος του κτήματος Ιδαία. Μιλάει για το θραψαθήρι, μια σπάνια ποικιλία από την Κρήτη. -Στέφανος Κόγιας. Μιλάει για την ανοιξιάτικη οινική έκθεση «Thessaloniki wine show». Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 22.03.2024" class="read-more" href="https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/glykia-zoi-vog/ondemand/640665/glykia-zoi-me-ti-natasa-vissarionos-kai-ton-niko-ioannidi-22032024-20240329/" aria-label="More on Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 22.03.2024">Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 22.03.2024
Ποια ήταν η διατροφή των Ελλήνων το 1821; Πως φτιάχνεται η κεφαλονίτικη αλιάδα; Τι είναι το roll σύκου; Και ποια οινοποιός μπήκε στο τιμόνι της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα...
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 7