Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Πάρε τον Χρόνο σου” με τον σκηνοθέτη Κ. Παπακωστόπουλο από την Κολωνία | 12.04.2024

Τον Κώστα Παπακωστόπουλο, σκηνοθέτη – καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού θεάτρου Κολωνίας, φιλοξένησε σήμερα στο στούντιο η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή το έργο “Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ”.

Ο γνωστός σκηνοθέτης εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία της χώρας μας, αντλεί έμπνευση για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του στην Κολωνία. Μιλώντας για τις διαφορές του θεάτρου στη χώρα μας, και στη Γερμανία, τόνισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά μοντέλα με ξεχωριστές προσεγγίσεις, δύο διαφορετικούς τρόπους ζωής που αποτυπώνονται στην τέχνη.

Η καινούργια παραγωγή ”Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ”, του συγγραφέα Fink Kleidheu, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωστόπουλου, είναι συμπαραγωγή του Ελληνογερμανικού θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο της Βόννης και θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου 2024 στο Κρατικό Θέατρο Βόννης.

Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή. Μέσα σε ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα, με ακραία καιρικά φαινόμενα, με καύσωνες, τεράστιες πυρκαγιές και καταστροφικές πλημμύρες που αναστατώνουν τη νότια Ευρώπη, βλέπουμε την κλιματική κρίση να αλλάζει τον πλανήτη μας. θα κάνουμε κάτι ή θα υπομείνουμε το πεπρωμένο μας?
Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει το μαντείο των Δελφών και η μάντισσα Πυθία. Η παράσταση συνοδεύεται από τα βίντεο του John Seidler και τη μουσική του Έλληνα συνθέτη Τάσου Στάμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος και ο κάμεραμαν John Seidler επισκέφτηκαν το καμένο δάσος της Δαδιάς, στην περιοχή του Έβρου στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το προηγούμενο καλοκαίρι είχαμε την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη και σε συνεργασία με τον “WWF Greece” κατέγραψαν τα τραγικά γεγονότα και τις καταστροφικές τους συνέπειες, κάνοντας,έρευνα για να ενισχύσουν τη μοναδική αυτή,παράσταση.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου (Deutsch Griechisches Theater), συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια συνεχούς δημιουργίας στη Γερμανία με το θεατρικό του σχήμα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής ιστορίας της πόλης της Κολωνίας. Ο Κώστας Παπακωστόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε με σπουδές Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Συνεργάτης του Ντίμιτερ Γκότσεφ στο Κρατικό Θέατρο της Κολωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αργότερα του Φράνκ Κάστορφ στο Φόλκσμπινε του Βερολίνου, έγινε γρήγορα γνωστός στη Γερμανία για τις πρωτοποριακές παραστάσεις έργων αρχαίου δράματος. Ο σκηνοθέτης εστιάζει το ενδιαφέρον του στα διαχρονικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που ενυπάρχουν στο αρχαίο δράμα, μεταφέροντας τα στη σημερινή πραγματικότητα και αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα τους. Χτίζοντας μια γέφυρα ανάμεσα στο αρχαίο και στο σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία, προσεγγίζει πολύπλευρα τη θεατρική δημιουργία της Ευρώπης και συνδέει την παράδοση με το σήμερα.

σχετικα ondemand