Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Σόνια Θεοδωρίδου στη Φωνή της Ελλάδας, λίγο πριν τη συναυλία της στην Κωνσταντινούπολη

Καλεσμένη στη Φωνή της Ελλάδας, δύο 24ωρα πριν το πολυαναμενόμενη συναυλία της στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ήταν η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου. Η Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή “Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων“, ένα λαϊκό ορατόριο και ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Στη συναυλία συμμετέχουν η χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, ο πιανίστας Θανάσης Μπιλιλής, τη Διεύθυνση ορχήστρας θα έχει η Χρυσούλα Μίσχου, στην Αφήγηση ο Γιάννης Κακάρας, ενώ συμμετέχουν επίσης, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο ΠΟΛΥΜΝΙΑ που θα διευθύνει η Σόνια Θεοδωρίδου, η Μικτή χορωδία της Σαμοθράκης, σε διεύθυνση Γιώτας Τηγανούρια, και οι Mαθητικές Χορωδίες από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο – Μεγάλη του Γένους Σχολή – Ζάππειο.
Μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στον Προκόπη Αγγελόπουλο, η Ελληνίδα σοπράνο με τη μεγάλη διεθνή καριέρα αναφέρθηκε στην πορεία της μέχρι τις μεγάλες εμφανίσεις της σε όλο τον Κόσμο και τις συνεργασίες της με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλε για να πετύχει στο μεγάλο της όνειρο που ήταν να ασχοληθεί με το κλασικό τραγούδι, τη μεγάλη αποδοχή που έχει ως λυρική καλλιτέχνιδα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και κάποιες απογοητεύσεις που ένιωσε εδώ πίσω στην Ελλάδα. Μίλησε για τα είδη που της αρέσει να τραγουδά, αλλά και τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που θαυμάζει. Τέλος, με συγκίνηση μίλησε για την εμπειρία της σε εμφανίσεις της στην Ομογένεια και τη νοσταλγία με την οποία πλημμυρίζουν οι ψυχές των θεατών όπου κι αν έχει τραγουδήσει στις Ελληνικές κοινότητες.

σχετικα ondemand