Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 27-3-2024

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 27 Μαρτίου 2024, αφιερώσαμε το πρώτο ημίωρο στην Επικαιρότητα, καθώς, μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, συνομιλήσαμε για τη συζήτηση στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την πολιτική αναλύτρια, Μαρία Καρακλιούμη, η οποία, εκτός των άλλων, έκανε και εκτίμηση για το πως έχουν αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς εν όψει ευρωεκλογών τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και κυρίως, μετά την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών.
Στο τέλος της πρώτης ώρας, συνδεθήκαμε με Κόρινθο και μιλήσαμε με τον διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας της Διώρυγας της Κορίνθου, κ. Βασίλη Ανδρικόπουλο, για την ολοκλήρωση αποκατάστασης των πρανών της και την απόδοση σε κυκλοφορία, σχεδόν τρία χρόνια μετά την αρχική διακοπή που ήταν επιβεβλημένη λόγω πτώσεων βράχων. Το έργο της αποκατάστασης ήταν χρονοβόρο και έγινε από το υπουργείο υποδομών, αλλά, όπως αποκάλυψε ο κ. Ανδρικόπουλος, η γέφυρα θα δοθεί σε κυκλοφορία από τις 25 Απριλίου, καθώς στις 28, τρεις ημέρες μετά, θα περάσει το πλοίο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα.
Στη δεύτερη ώρα και πριν τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τα αθλητικά νέα από τον Χρήστο Κοντό, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον καθηγητή καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αστρονόμο, κ. Ξενοφώντα Μουσά, που είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές της μελέτης της περίφημης κατασκευής του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που οδήγησε στην κατασκευή ενός αντιγράφου του, σε μεγάλο μέγεθος, ο οποίος, εδώ και σχεδόν 2 μήνες, έχει εγκατασταθεί στη μικρή πλατεία της πανεπιστημιούπολης της Σονόρα στο Μεξικό, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΚΠΑ, με το Πανεπιστήμιο της Σονόρα. Η πλατεία, μάλιστα, μετονομάστηκε ήδη σε Πλατεία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

σχετικα ondemand