Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Πάρε τον Χρόνο σου” με την Φ. Κολλάρα, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών | 12.04.2024

Την Φωτεινή Κολλάρα, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Εξωτερικού του γραφείου Βρυξελλών, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου”, με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, για τα συμπεράσματα του 29ου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών Ευρώπης, που διεξήχθη στις 5 Απριλίου στις Βρυξέλλες. Το Συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψιν τις περιπτώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Η κ. Κολλάρα τόνισε ότι το θέμα της εκπαιδευτικής αξιολόγησης είναι πολύ καυτό και επίκαιρο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Όπως τόνισε “είναι σημαντικό ότι η ατομική αξιολόγηση εφαρμόζεται μετά από 42 χρόνια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς υπήρξε ασυλία, μετά την κατάργηση του θεσμού του επιθεωρητή και όλα αυτά τα χρόνια, νόμοι, προεδρικά διατάγματα και αποφάσεις προσέκρουαν σε δυνάμεις και πραγματικότητες που ήταν δυνατές να τα εξουδετερώσουν”.

Να σημειωθεί, ότι το λεπτομερές πρόγραμμα του Συνεδρίου, προετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό της κας Φωτεινής Κολλάρα, Συντονίστριας στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και του Δρ. Θεοδώρου Καλλιάνου, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και συγκεκριμένα την κα Βασιλική Καραγιαννάκου της ΓΔ Επικοινωνίας.

σχετικα ondemand