Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 5-4-2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2024, μιλήσαμε με τον Γιάννη Αγουρίδη, οικονομικό συντάκτη της ΑΥΓΗΣ και του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννη Αγουρίδη, για τα στοιχεία των στατιστικών ερευνών που δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, σε σημαντικό ποσοστό, στο πρόβλημα της Ακρίβειας. Συνδεθήκαμε, στη συνέχεια, με τη Σάμο, απ’ όπου η Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ” μας έδωσε τα τελευταία νέα από τις προσπάθειες των επιστημόνων για τη διάσωση των θαλασσών μας, με αφορμή την επίσκεψη φοιτητών από τις ΗΠΑ και το Βέλγιο, που συμμετείχαν σε ερευνητικές αποστολές του “Αρχιπελάγους”.
Στη δεύτερη ώρα, ασχοληθήκαμε με την έμφυλη βία, με αφορμή την υπόθεση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους. Μιλήσαμε με τη Φώφη Τσεσμελή, dj , ακτιβίστρια και συνιδρύτρια της πλατφόρμας “Matterz” για την ανάδειξη των ασφαλών χώρων, και τη Μάρθα Μπουζιούρη, σκηνοθέτη, δραματουργό, με την ευκαιρία της επανεκκίνησης των παραστάσεων με το έργο “Pieta” που, ουσιαστικά, συνέγραψε με 5 μητέρες δολοφονημένων από συντρόφους τους γυναικών.
Πριν το τέλος της εκπομπής, τηλεφωνήσαμε στη μακρινή Αυστραλία και μιλήσαμε με την Ελληνοαυστραλέζα σοπράνο Πέννυ Παυλάκη για δύο μεγάλες συναυλίες που οργανώνει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη αφιερωμένες σε σημαντικούς Ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνες που δόξασαν την Ελλάδα εκτός συνόρων.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο για τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand