Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Ηρακλής Μοσκώφ στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”| 11.04.2024

Τον Ηρακλή Μοσκώφ, Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, φιλοξένησε σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου, η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή τη διαδικτυακή εκδήλωση του Ομογενειακού Συλλόγου “Hephaestus Wien –Österreichisch/ Griechischer Integrationsverein” και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με θέμα ”Ο Καβάφης του Μοσκώφ”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ, την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 19.00 ώρα Ελλάδας.
Ο κ. Μοσκώφ μιλώντας για τον πατέρα του, το μεγάλο συγγραφέα δημοσιογράφο και διανοητή Κωστή Μοσκώφ και τη σχέση του με τον Καβάφη, είπε ότι ” ήταν πολύ έντονο το στίγμα και το αφήγημα γύρω από τον Καβάφη μέσα από τη δουλειά που έκανε ο πατέρας μου, ο οποίος προσπάθησε να λειτουργήσει ως σκαπανέας της πολιτικής διπλωματίας και να αξιοποιήσει τον σπουδαίο μας ποιητή ως ένα όχημα, για να μάθει ο αραβικός κόσμος περισσότερα για τον ελληνικό λόγο, για τον ποιητή και να γίνει μία γέφυρα επαφής,συνεννόησης και σύγκλισης ανάμεσα στους δύο κόσμους΄”. Συνέχισε λέγοντας ότι γι’ αυτό αξιοποιήθηκε ο πατέρας του ως διπλωμάτης εκ προσωπικοτήτων από το Ελληνικό ΥΠΕΞ και παράλληλα τοποθετήθηκε και στη θέση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια, όπου και δραστηριοποιήθηκε. Πρόσθεσε, ότι ο Κωστής Μοσκώφ εκτός από διανοούμενος ήταν και οραματιστής και ήθελε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ πολιτισμών που ήταν σε σύγκρουση, ώστε μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας να έρθουν πιο κοντά οι λαοί και αυτά που τους ενώνουν να είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.
Επίσης, ο κ. Μοσκώφ ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές της διαδικτυακής εκδήλωσης, καθώς όπως είπε είχαν την τιμή ως οικογένεια να συμμετάσχουν σε πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις και σε κορυφαίο επίπεδο.

σχετικα ondemand