Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 26-12-2022

Ακούστε τη διαφορετική, Χριστουγεννιάτικη εκπομπή της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, από το στούντιο της Φωνής της Ελλάδας και τον Προκόπη Αγγελόπουλο. Ταξιδέψαμε και μαζέψαμε ευχές και εορταστικές εικόνες από τη Λάρισα και τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Βαγγέλη Μητρούσια, την καλοκαιρινή Μελβούρνη και την ομογενή συγγραφέα Βαρβάρα Αθανασίου – Ιωάννου, την Πρέβεζα και τον πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων, Πολύκαρπο Χαλκίδη, την Κύπρο και την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Μανιάνα Καλογεράκη.
Από το Λούξορ της Αιγύπτου τις ευχές των Ελλήνων εκδρομέων μας μετέφερε ο Έλληνας ομογενής αιγυπτιολόγος-ξεναγός, Γιώργος Ρεκτσίνης, η Ελληνίδα μουσικός, Ελεάννα Πιτσικάκη, που ζει και διαπρέπει στη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια, παίζοντας κανονάκι, έστειλε τις ευχές της και μαζί μας περιέγραψε πως γιόρτασε, οικογενειακά, τα Χριστούγεννα. Ο Ιάσων Τάβλας, ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λασίθι ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και μετέφερε εικόνες του ξεχωριστού εορτασμού στο νησί της Κρήτης. Η Ελληνίδα ομογενής ξεναγός Μαρία Ταμουρίδου έστειλε τις ευχές της από τη Ρώμη, λίγο πριν ξεκινήσει την ξενάγηση στην αιώνια πόλη, σε μια χρονιά που ξαναζεί έντονα τις γιορτές, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας. Ο Χάρης Ζαββουδάκης, ανταποκιρτής της ΕΡΤ στη Σάμο, “έντυσε” Χριστουγεννιάτικα με χρώματα και αρώματα από το νησί του Πυθαγόρα τη δεύτερη ώρα της εκπομπής και το ίδιο έκανε και η Κατερίνα Θεοδωράκη, νηπιαγωγός και εκπρόσωπος του συλλόγου “Απόλλων-Τρίαθλο” από τη Ρόδο. Τέλος, η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς μας μίλησε για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στα Βαλκάνια όπου οι Χριστιανοί, ανάλογα με το ημερολόγιο, γιορτάζουν δύο φορές και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

σχετικα ondemand