Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Δική μας Πόλη με τον Θέμη Ροδαμίτη | 25.06.23

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας», φιλοξένησε την Μελίνα Τανάγρη και την Ευσταθία, δύο καλλιτέχνιδες με πολλά κοινά στοιχεία αλλά και με ισχυρή προσωπικότητα.

Η Μελίνα Τανάγρη μίλησε για την ιστορική παράσταση «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου, η οποία ήταν η αρχή της μακράς και ιδιαίτερης καλλιτεχνικής διαδρομής της, καθώς και για τις συνεργασίες της με τον Μάνο Χατζιδάκι, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Σοφία Μιχαλίτση κ.α. Αναφέρθηκε στις ταινίες που έπαιξε ως ηθοποιός «Λαμόρε» του Δημήτρη Μαυρίκιου, «Ρόζα » και «Περιπλάνηση» του Χριστόφορου Χριστοφή καθώς και στις πολλές κι επιλεγμένες συναυλίες της στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Νότια Ιταλία όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Ελληνόφωνα τραγούδια. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της με τον πρώτο της δίσκο «Όλα μπερδεύονται γλυκά» με δικούς της στίχους και μουσική, καθώς και ο επόμενος δίσκος της «Βυζάκια έξω λοιπόν».

Η Ευσταθία αναφέρθηκε στην μουσική, συγγραφική και θεατρική της διαδρομή που έχουν χαρακτηριστικά τη μελωδικότητα, την αισθητική και το χιούμορ. Μίλησε για τα πρώτα της βήματα στην παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «Όλα μαύρα κι ένα πιάνο», τη δουλειά της «Το υγιές βλάπτει σοβαρά την υγεία», το θεατρικό «ο Διάδρομος» κ.α. Επίσης έγιναν αναφορές στα θεατρικά της έργα και τις σημαντικές συνεργασίες της με ηθοποιούς και μουσικούς.

Επιμέλεια- Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand