Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Έμιλυ Λουίζου, και η Ειρήνη Σκυλακάκη μαζί στη «Δική μας Πόλη» | 06.04.2024

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε στο στούντιο την Έμιλυ Λουίζου και την Ειρήνη Σκυλακάκη.

Βραβευμένη σκηνοθέτης η πρώτη, με συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, μας μίλησε για τις σημαντικότερες παραγωγές της τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Η νεαρή σκηνοθέτιδα αναφέρθηκε στα “φαντασμαγορικά πλάσματα” (fabulous creatures), την παράσταση που ανεβαίνει τώρα στο Λονδίνο και αναφέρεται στα μυθολογικά τέρατα της Οδύσσειας. Η Έμιλυ μίλησε για τη σχέση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως που πραγματεύεται συχνά, για το σώμα και τη φωνή, για την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία που αγαπά. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στις παραστάσεις που ανεβάζει με την ομάδα της Collide, που συνδυάζει πρωτότυπη μουσική σύνθεση, κίνηση, χορό, λόγο και κείμενο.

Η τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη, αναφέρθηκε στις πολλές κι ενδιαφέρουσες συνθέσεις της, στις παραγωγές που έγιναν γνωστές κι αγαπήθηκαν, στις εμφανίσεις της στα φεστιβάλ Εν λευκώ, Rockwave, στο Μέγαρο Μουσικής. Μίλησε για τις ηχογραφήσεις της στο Λονδίνο, για αγαπημένες μουσικές που την εμπνέουν (Cohen, Bowie, Joni Mitchell), για τη μεγάλη της εμπειρία με τον Jay-Jay Johanson που οδήγησε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχες καλλιτέχνιδες μας μίλησαν για την κοινή τους συνεργασία, για το Λονδίνο που είναι η πόλη της δημιουργίας τους, για το αττικό φως, τις φιλίες, τα ταξίδια, τα καλλιτεχνικά ρεύματα που ξεχωρίζουν.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand