Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Η Δική μας Πόλη»: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Χριστοδούλου | 31.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, η εκπομπή «η δική μας πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον Δημήτρη Χριστοδούλου.

Έγιναν ιδιαίτερες αναφορές σε αυτόν τον παραγωγικό, μεταπολεμικό λογοτέχνη που έγραψε ορισμένους από τους ωραιότερους στίχους, που έγιναν υπέροχα τραγούδια από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνεύτηκαν από δεκάδες τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Νίκος Ξυλούρης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Αντώνης Καλογιάννης κα.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1924 και μεγάλωσε στην φτωχική γειτονιά του Μεταξουργείου. Είχε ιδιαίτερη αντιστασιακή δράση κατά την διάρκεια της Κατοχής και πριν κλείσει τα 20 του χρόνια είχε ήδη φυλακιστεί και βασανιστεί. Μετά τον πόλεμο σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέατρο και συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις. Με την δικτατορία αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι, όπου έζησε και τα γεγονότα του Μάη του ΄68.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου μας άφησε ένα εξαιρετικά πλούσιο έργο κι ένα μεγάλο αρχείο που περιλαμβάνει τραγούδια, ποίηση, χρονικά, θέατρο, πρόζα, αλληλογραφία. Στην εκπομπή θα ακουστούν πολλά αγαπημένα τραγούδια που τραγουδήθηκαν από το σύνολο του λαού μας και έγιναν σημείο αναφοράς.

Μίλησαν για αυτόν ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος και ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand