Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Δική μας Πόλη”: Αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση | 17.03.2024

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, η εκπομπή «H Δική μας πόλη» έκανε ένα αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση . Ο σημαντικός δημιουργός, συνθέτης κι ερμηνευτής που έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες, μας αφήνει ως πολύ μεγάλη κληρονομιά τα υπέροχα τραγούδια του που τραγουδήθηκαν από σπουδαίους ερμηνευτές κι από το σύνολο του κόσμου.

Στην εκπομπή μίλησαν ο μελετητής του Σταύρος Καρτσωνάκης ο ηχολήπτης Στέλιος Γιαννακόπουλος που θα μας διηγηθούν ιστορίες από το στούντιο, κι ο τραγουδοποιός και παραγωγός Μωυσής ΄Ασσερ. Ακούστηκαν ιδιαίτερες αφηγήσεις που έκανε ο συνθέτης στις παρέες με τον μοναδικό του τρόπο στεκόμενος χαρισματικά σε απίθανες λεπτομέρειες.

Έγιναν αναφορές στην συναναστροφή του με πνευματικούς ανθρώπους, στην σχέση του με την πολιτική, το ποδόσφαιρο και τη ζωγραφική αλλά και στην εκτίμηση που έτρεφε σε συναδέλφους του ξεχωρίζοντας τραγούδια όπως το «θα με δικάσει» του Λάγιου και το «Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε» του Μαρκόπουλου, όπως θα μας πει ο Καρτσωνάκης.

Ο Δήμος Μούτσης κατάφερε να αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στην τέχνη του τραγουδιού. Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από μεγάλους εκτελεστές και θα γίνει στο στούντιο της ΕΡΑ ένα ζωντανό πρόγραμμα από νέους μουσικούς στην μνήμη του συνθέτη. Θα παίξουν οι νέοι μουσικοί: Νίκος Αποστολόπουλος, Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Ιάσωνας Δριγιαννάκης.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand