Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Γιώργος Παυριανός στην “Δική μας πόλη” | 16.03.2024

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, η «η δική μας πόλη» φιλοξένησε τον Γιώργο Παυριανό.

Ο στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μίλησε για τις εμπνεύσεις των στίχων που έγραψε, μελοποιήθηκαν και τραγουδήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Στην εκπομπή, μας μίλησε για την σημασία της λέξης «μάνα» στην γραφή του, για τις μνήμες από την πόλη του την Πάτρα, για τα έντονα φοιτητικά χρόνια.

Ο φιλοξενούμενος αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο Άγιο Όρος, στις μακροχρόνιες φιλίες του, στην σπουδαιότητα της μοναξιάς.

Έκανε αναφορές στην συναρπαστική σχέση του με τον Μάνο Χατζιδάκι και την εποχή που συνεργάστηκε με το Γ´ πρόγραμμα, στον Τσαρούχη, τον Ταχτσή και το «Τρίτο Στεφάνι» του που σκηνοθέτησε, τη Μελίνα, τη Μπέλλου, τις ιδιαίτερες σχέσεις με κυρίες του κινηματογράφου, τους σπουδαίους πνευματικούς ανθρώπους μίας ξεχωριστής εποχής.

Ο Γιώργος Παυριανός μίλησε για την φιλία και συνεργασία του με τον Σπαθάρη και αναφέρθηκε στο βιβλίο του «Ζωντανοί στο Zonars» και την επαγγελματική του σχέση με μεγάλα και δημοφιλή περιοδικά.

Στην εκπομπή ακούστηκαν και θα σχολιαστούν τραγούδια σε δικούς του στίχους.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand