Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Η Δική μας Πόλη”: Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη | 03.03.2024

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, η εκπομπή «η δική μας πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Στην εκπομπή έγιναν αναφορές σε όλη τη βιωματική και πνευματική διαδρομή του, στην περίφημη γενιά του ΄30, στις πολλές δραστηριότητες του στην Αίγυπτο όπου ως διπλωμάτης ακολούθησε την ελληνική κυβέρνηση, στο Νόμπελ, στην τελευταία περίοδο της ζωής του.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ο κατεξοχήν μελετητής του Σεφέρη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του ποιητή με τους ομότεχνούς του εντός κι εκτός Ελλάδας, στην αφοσίωση του στην παράδοση, στην ιστορία, στους χαμένους πολιτισμούς.

Στην εκπομπή έγινε ειδική αναφορά στο όραμα του ποιητή, στην ευθύνη του απέναντι στον άνθρωπο, στην σταθερή στάση του απέναντι στις αξίες του, στην εντιμότητά του. Αναφορές έγιναν στα κύρια ποιητικά του έργα, στα δοκίμιά του, στις αλληλογραφίες του.

Ο Θέμης Ροδαμίτης, παρουσίασε άγνωστα στοιχεία για την περίοδο μετά το Νόμπελ που αναφέρονται και στην «συμβολή του ποιητή» στην ανάδειξη ως ένα βαθμό του νεώτερου πολιτισμού μας. Ακούστηκαν χαρακτηριστικές μελοποιήσεις καθώς και απαγγελίες από τον ποιητή.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand