Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Γιώργος Δουατζής στη “Δική μας Πόλη” | 23.03.2024

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξένησε τον Γιώργο Δουατζή. Ο ποιητής και πεζογράφος διάβασε ποιήματά του, μίλησε για την ποιητική γραφή στον τόπο μας, για τις εμπνεύσεις του από αυτή, για τα κυριότερα ποιητικά του βιβλία.
Στην εκπομπή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην μακρά και ουσιαστική διαδρομή του στον χώρο της ποίησης, των γραμμάτων αλλά και της δημοσιογραφίας.

Ο Γιώργος Δουατζής, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους συνομίλησε και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του (Κώστας Αξελός, Τάσος Λειβαδίτης, Νίκος Πουλαντζάς, Κώστας Γεωργουσόπουλος κα).
Αναφορές έγιναν στην εκπομπή και στις προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών αλλά και στην εποχή του ραδιοφώνου, όπου ο φιλοξενούμενος εργάστηκε επί σειρά ετών, καθώς και στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όπου μας έδωσε σημαντικές συνεντεύξεις αλλά και αρθρογραφία, με το δικό του, προσωπικό τρόπο.

Στην εκπομπή ανακοινώθηκε και η εικαστική του έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στο πάρκο Ελευθερίας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand