Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Τάκης Σπετσιώτης στη ”Δική μας Πόλη” | 01.04.2024

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 η εκπομπή «H Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Τάκη Σπετσιώτη.

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή για τις ταινίες του και για τις θεματικές καταγραφές μέσα από αυτές. («Μετέωρο και Σκιά», «στην Αναπαυτική Μεριά» «Κοράκια», «η Λίζα και η Άλλη»).
Θα μιλήσει επίσης για την θεατρική σκηνοθεσία του «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου» του Ροΐδη, για τις συνεργασίες με την ΕΡΤ στις σειρές: «οι ποιητές μας», «εποχές και συγγραφείς». Ο καλεσμένος αναφέρθηκε στους σκηνοθέτες και τους συγγραφείς που αγαπάει, στην ποίηση, την λογοτεχνία, την μουσική στις φιλίες, τις παρέες, στις γειτονιές με χρώμα, στην δική του γειτονιά, τα Πετράλωνα.

Ο Τάκης Σπετσιώτης διάβασε αποσπάσματα από το νέο του μυθιστόρημα «Προσευχές έκτακτης ανάγκης» και θυμήθηκε την βραδιά που έζησε με τον Θέμη Ροδαμίτη στο καφέ Παράσταση, όπου έξι κυρίες-προσωπικότητες της παλιάς Αθήνας διάβασαν «το κόκκινο παλτό» του Κώστα Ταχτσή ενώ η ανιψιά του Ταχτσή ερμήνευσε άριες που άρεσαν στον ίδιο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand