Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H Ελίζα Σόρογκα στη Δική μας Πόλη | 25.03.2024

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε την Ελίζα Σόρογκα.

Η βραβευμένη καλλιτέχνις παραστατικών τεχνών και σκηνοθέτις, μίλησε για τα σεμινάρια performance που κάνει μέσα από το πρόγραμμα site specific, όπου δίνεται βάση στην ανάπτυξη της χωρικής αντίληψης με άξονα το σώμα εισάγοντας τις έννοιες του χρόνου, της κλίμακας, της εμπιστοσύνης, της αφής, της χωρικής μνήμης και της ακοής.

Μας είπε ότι «τα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός χώρου (πόρτες, παράθυρα, τοίχος κα), η διάχυση του φωτός και η χορογραφία της καθημερινής ζωής, αποτελούν τον καμβά της παρατήρησης».

Αναφορές έγιναν στο expanding theater και στο πώς η site performance αντιλαμβάνεται τον δημόσιο χώρο ως μία απέραντη σκηνή».

Μας μίλησε για το πρωτοποριακά πρότζεκτ που κάνει στο Λονδίνο και την Ιαπωνία σε ιδιαίτερους χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, εμπορικούς δρόμους.

Αναφορά έγινε στην εκπομπή στο ντοκιμαντέρ «η ιστορία ενός φλεγόμενου ροδάκινου» που προβάλλεται στο erflix καθώς και στο εργαστήριο σκέψης «αρχιτεκτονική και performance».

Μίλησε για την σημαντικότητα του σώματος, για τον χορό μπούτο που διδάσκει, για τις σπουδές της στην θεατρική σκηνή αλλά και στον χώρο των κλόουν. Αναφορά θα γίνει και στην παραγωγή που ετοιμάζει σχετικά με την καταγραφή των θρύλων στο νησί των Κυθήρων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand