Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι «γραφούλες» στη “Δική μας Πόλη” | 13.04.2024

Το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 12:00-13:00, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε στο στούντιο τις Τόνια Τζιρίτα-ΖαχαράτουΙωάννα Λιούτσια και Νάντη Χατζηγεωργίου.

Οι τρεις ποιήτριες μίλησαν για τις «γραφούλες», μια ομάδα συγγραφέων «έκτακτης ανάγκης», όπως την αποκαλούν, που εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν στον δρόμο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εμπνευσμένες από την ιδέα της κοινωνικής επαφής του ποιητή με τον κόσμο, γράφοντας και απαγγέλλοντας ποιήματα στον δημόσιο χώρο, ανάμεσα στους περαστικούς και θίγοντας θέματα που τις απασχολούν.

Οι φιλοξενούμενες στο στούντιο διάβασαν ποιήματά τους, ένα από αυτά βγαλμένο «μέσα από τα σκουπίδια», μίλησαν για την ενασχόλησή τους και με άλλες τέχνες, για τις εμπειρίες τους και τις εμπνεύσεις τους, για το πρωτότυπο πρότζεκτ τους μέσα από το οποίο ενυπάρχουν η συνύπαρξη με τη σύγκρουση, το μοντέρνο με το παλιό, η αντίθεση με την αντίφαση.

«Όπου υπάρχει η αίσθηση της γειτονιάς, η απόδοση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας αποδίδει πολύ πιο δημιουργικά» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι τρεις ποιήτριες, μίλησαν και για το πρότζεκτ με τίτλο «κινείται και φέρνει τον μήνα το ποίημα» όπου κάθε 1η του μήνα διαβάζουν ποίηση στο λεωφορείο μαζί με την Δανάη Σιώζου και την Παυλίνα Μάρβιν, μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με τον ΟΣΥ.

Την εκπομπή συνόδευσαν τραγούδια από γυναίκες τραγουδοποιούς με ιδιαίτερο ύφος που άνοιξαν στον χώρο τους έναν δημιουργικό δρόμο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand