Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Σαπφώ μέσα από τα μάτια της Τασούλας Καραγεωργίου | 24.02.2024

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στη Σαπφώ.

Στο στούντιο, η σημαντική και βραβευμένη ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου μας μίλησε για την ποίηση της Σαπφούς για την οποία εξέδωσε μία πολύ σημαντική δουλειά με τίτλο «Σαπφώ-τα ποιήματα», όπου προλογίζει, μεταφράζει και μας παρουσιάζει εξαιρετικές σημειώσεις για την κορυφαία ποιήτρια. Για την ποίηση της Σαπφούς, θα μπορούσαμε με μια φράση να πούμε ότι «ο θρίαμβος της ομορφιάς διαρκώς αναβλύζει».

Η Τασούλα Καραγεωργίου μίλησε με τον Θέμη Ροδαμίτη για τις σπουδές της στην φιλοσοφική σχολή, για την πολύ σημαντική διαδρομή της στην ποίηση, στο δοκίμιο και γενικότερα στα γράμματα, για την επαφή της με τους νέους μέσα από τη διδασκαλία της στο ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος», για τη σχέση της με τους αρχαίους μύθους και το πώς τους βλέπει σήμερα. Αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη γλώσσα που χρησιμοποιεί στην ποίηση, στην πόλη καταγωγής της την Αλεξάνδρεια και τις μνήμες της από αυτή, και θα διαβάσει ποιήματά της. Αναφορές στην εκπομπή έγιναν στα πολύ σημαντικά βραβεία της σπουδαίας αυτής ποιήτριας αλλά και προσωπικότητας.

Η εκπομπή έκανε επίσης μια μικρή αναφορά στον πρόσφατα χαμένο σπουδαίο ποιητή κι αγαπημένο φίλο Γιώργο Μπλάνα.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand