Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O πρέσβης της Κύπρου Σταύρος Αυγουστίδης στη “Δική μας Πόλη” | 11.03.2024

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Σταύρο Αυγουστίδη.

Ο διακεκριμένος και βραβευμένος για το σημαντικό έργο του πρέσβης, μίλησε για την τραγική επέτειο της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια καθώς και για την επέτειο των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έγινε αναφορά στην Κύπρο ως παράγοντα ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, στους αγνοούμενους, στους εγκλωβισμένους Κυπρίους που μειώνονται δραματικά.

Ο κ. Αυγουστίδης, αναφέρθηκε στις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει η πρεσβεία της Κύπρου για μία προοπτική που θα συνδυάζει την καινοτομία, την επιστήμη, το επιχειρείν, την παιδεία, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό.

Μας είπε ότι πρόκειται για μία ανοιχτή πρεσβεία που στόχο έχει την δικτύωση όλων των Κυπρίων, προσωπικοτήτων και επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Αναφορά έγινε επίσης στην συνεργασία με την Φωνή της Ελλάδας και την ΕΡΤ, που στόχο έχει να τονίσει την συμβολή του απόδημου ελληνισμού στον κυπριακό αγώνα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, φέρνοντας πιο κοντά τους απόδημους Έλληνες στις σημερινές ανάγκες του νησιού.

Ο κ. Σταύρος Αυγουστίδης, μας μίλησε και για την αγάπη του για τον πολιτισμό και κυρίως για τα εικαστικά όπου και δραστηριοποιείται δημιουργικά.

Αναφορές έγιναν στις δράσεις που γίνονται «στο Σπίτι της Κύπρου» για τον πολιτισμό.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand