Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μια παράσταση «περίΟπής» στη «Δική μας Πόλη» | 18.02.2024

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στο «χιούμορ».

Στο στούντιο ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς, και ο τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής συνομίλησαν με τον Θέμη Ροδαμίτη για το πως αντιλαμβάνονται το χιούμορ στην καθημερινή ζωή, για το πώς τους εμπνέει και πώς αυτοσχεδιάζουν στις ξεκαρδιστικές παραστάσεις τους με τίτλο «παράστασις περιΟπής».

Φιλοξενούμενοι στο στούντιο, παίζουν, αστειεύονται, γελούν, τραγουδούν. Στην εκπομπή, ακούστηκαν μικρά κείμενα συγγραφέων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών που αναφέρονται στο γέλιο και στο χιούμορ, ως τη μοναδική θεϊκή ιδιότητα του ανθρώπου, όπως λέει ο Σοπενχάουερ, ενώ οι δύο καλεσμένοι ανέφεραν τους πιο κωμικούς καλλιτέχνες που αγάπησαν.

Στην εκπομπή, επίσης, ακούστηκαν τραγούδια που έγραψαν εποχή για το ευρηματικό χιούμορ που περικλείουν οι στίχοι και οι αποδόσεις τους. Οι δύο καλεσμένοι θα μας πουν γελώντας, όπως λέει ο Γάλλος ποιητής Πωλ Κλωντέλ, «δεν είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις πνεύμα και να έχεις πνεύμα».

Μία διαφορετική εκπομπή που τοποθετεί το χιούμορ σε πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand