Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη «Δική μας Πόλη» | 07.04.2024

Την Κυριακή, 7 Απριλίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ο σημαντικός τραγουδοποιός, καλεσμένος στο στούντιο, μίλησε για το πρώτο του συγκρότημα τους Νέους Επιβάτες που εντυπωσίασε τον Γιάννη Μαρκόπουλο και απετέλεσε την αφορμή για τη συνεργασία τους, αλλά και για τις βασικές συνεργασίες του με άλλους σημαντικούς δημιουργούς του χώρου.

Ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, στις προσωπικότητες της (Αργύρης Μπακιρτζής, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Σά-κης Παπαδημητρίου, Νίκος Παπάζογλου, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α.) καθώς και στα πολλά και νέα συγκροτήματα που «ανθίζουν» σήμερα εκεί.

Μίλησε για την αγάπη του στο ρεμπέτικο αλλά και στο ροκ, για τα παραμύθια που άκουγε μικρός στην πλατεία Ναυαρίνου, που γι αυτόν είναι η μέση του κόσμου. Θα μας πει ότι η πόλη γι αυτόν είναι ένα «γυάλινο καράβι» και «πουλιά είναι έρωτες και δέντρα».

Μας μίλησε για το κοινό του, τις συλλογικότητες, τους κοινωνικούς αγώνες, την πολιτική που τον ενδιαφέρει κυρίως για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την διασφάλιση της πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας.

Στην εκπομπή ακούστηκαν τραγούδια απ’ όλη του τη διαδρομή που αγαπήθηκαν και τον έφεραν σε ένα ξεχωριστό σημείο στον μουσικό χάρτη της χώρας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

σχετικα ondemand