Τραγούδια υπό Σκιάν Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κοκτέιλ – Nalyssa Green

H Nalyssa Green μας σέρβιρε το δροσερό, γλυκόπικρο «Κοκτέιλ» της το 2016.

Ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε με ελληνικό στίχο και λειτούργησε σαν προπομπός για το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ της, το «Μπλουμ», που κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα, το 2018.

Το «Κοκτέιλ» έγινε επιτυχία. Ξεπέρασε γρήγορα το 1 εκ. views στο Youtube και ουσιαστικά συνέστησε τη Nalyssa Green στο ευρύ κοινό. Όπως έχει παραδεχτεί η ίδια, αυτός ήταν και ο στόχος της όταν το έγραφε: ήθελε να είναι feelgood, εξωστρεφές και να φτάσει σε περισσότερο κόσμο. 

Το τραγούδι αυτό καθαυτό είναι από μόνο του ένα κοκτέιλ συναισθημάτων και αποχρώσεων. Η μουσική του είναι μια εξαιρετική, ευχάριστη ποπ, οι στίχοι του, όμως, μοιάζουν να κρύβουν κάτι σκοτεινό ή και δυσοίωνο κάτω από τον έντονο ερωτισμό τους.

«Το ‘Κοκτέιλ’ θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα κομμάτια που έχω γράψει. Μου βγήκε πολύ εύκολα, σαν χείμαρρος, αλλά έφαγε πάρα πολύ κράξιμο γι’ αυτά που λέει, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες», έχει δηλώσει η Nalyssa Green, η οποία αναγκάστηκε για ένα διάστημα να απενεργοποιήσει τα σχόλια κάτω από το τραγούδι προκειμένου να σταματήσει το διαδικτυακό bullying που δεχόταν με αφορμή τους στίχους της.

Σε κάθε περίπτωση, το «Κοκτέιλ» είναι ένα τραγούδι που δεν σ’ αφήνει στην ησυχία σου. Ειδικά αν έξω είναι καλοκαίρι και τυχαίνει να είσαι ερωτευμένος, το ακούς, το χορεύεις και το απολαμβάνεις αχόρταγα, με δύο καλαμάκια.


«Τραγούδια υπό σκιάν» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για το ελληνικό καλοκαίρι είναι αμέτρητα και κρύβουν πίσω τους γοητευτικές ιστορίες. Κάποιες είναι περισσότερο γνωστές, κάποιες είναι παντελώς άγνωστες, ενώ κάποιες άλλες υπεισέρχονται στη σφαίρα του αστικού μύθου.

Τα «Τραγούδια υπό σκιάν» τις βγάζουν στο φως, τον Αύγουστο, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Αντώνη Τζαβάρα.