Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 15-2-2023

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκε η κα Βιολέτα Πατέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής, “Κώστας Σωτηρίου”, λίγο πριν τη συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν κατά της διαδικασίας αξιολόγησης. Η κα Πατέλη εξήγησε για ποιον λόγο αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί σε αυτή τη διαδικασία, που ενεργοποιήθηκε λίγο καιρό πριν τις εκλογές, και η οποία, όπως υποστήριξε η ίδια, επιδιώκει την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, τη δημιουργία φοβισμένων και πειθήνιων εκπαιδευτικών, ενώ, την ίδια ώρα, δεν θα έχουν έχουν λυθεί σοβαρά προβλήματα τόσο εργασιακά και μισθολογικά των δασκάλων όσο και ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, συνομιλήσαμε με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υποψήφιο βουλευτή στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κινάλ, Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο κ. Καρχιμάκης τοποθετήθηκε κυρίως στο θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από τα Funds, υπερασπιζόμενος μια νέα νομοθετική ρύθμιση όπως εκείνη που ψηφίστηκε από την κυβέρνησή του το 2010, που προστάτευε την πρώτη κατοικία. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση του κόμματός του σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κάποιας παράταξης στις εκλογές, προτάσσοντας το πρόγραμμα του κόμματός του ως βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα μπορούσε να συζητηθεί η οποιαδήποτε συνεργασία, ενώ υπογράμμισε ότι το Π{ΑΣΟΚ-Κινάλ θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, πάνω στις προτάσεις που θα καταθέσει στον πολιτικό διάλογο.
Στη συνέχεια, καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, με θέμα τις προτάσεις του για την ψήφο των αποδήμων. Ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων στις φετινές βουλευτικές εκλογές. Επαναλαμβάνοντας θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, τόνισε ότι η πρόβλεψη που υπάρχει, αυτή τη στιγμή και θέτει ως προϋπόθεση τη διαμονή τουλάχιστον δύο χρόνων τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα του ομογενή προκειμένου να του αποδοθεί το δικαίωμα ψήφου, είναι ανεδαφική, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη, καθώς τα διαβατήρια, πλέον, δεν σφραγίζονται. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει να τεθεί ως μόνη προϋπόθεση να έχει γεννηθεί ο ομογενής στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από την ταυτότητά του.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε, στο τελευταίο ημίωρο, με τις ειδήσεις από τον Κόσμο, με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, και την Αθλητική Επικαιρότητα με τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη στο στούντιο.

σχετικα ondemand