Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 03.06.2023

Ο καλλιτέχνης-συνθέτης, στιχουργός και καθηγητής Firas Zreik έχει παίξει και ηχογραφήσει σε όλο τον κόσμο ως αρχηγός συγκροτήματος  αλλά και ως μουσικός συνεργάτης άλλων συνθετών από το 2013. Ο νεαρός βιρτουόζος Zreik γεννημένος στην Παλαιστίνη, Νεοϋορκέζος όμως σήμερα,  έχει δώσει από μικρή ηλικία τις δικές του αποχρώσεις  στην παγκόσμια αντίληψη και πρακτική για το Κανονάκι Είναι ένας μικρός μουσικός αναμορφωτής ο οποίος όμως συνεχίζει να πατά και να βαδίζει στην μεγάλη μουσική παράδοση της Μέσης Ανατολής. Ο ίδιος θεωρεί την κληρονομιά του Maqam που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό ως ένα ρεσερβουάρ / δοχείο  για αδέσμευτη δημιουργική έκφραση σε όλα τα μουσικά στυλ.

Άνετος τόσο σε έντονα ενορχηστρωμένα όσο και σε αυθόρμητα αυτοσχεδιαστικά  μουσικά δρώμενα , δημιουργεί κύματα πολυεπίπεδης έκφρασης και λυρισμού μεταξύ των συναδέλφων του καλλιτεχνών. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα μουσικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων των Roger Waters, Simon Shaheen, Amir ElSaffar, Fabrizio Cassol, Marwan Khoury, Abeer Nehmeh, Elias Karam, Shreya Goshal, Shankar Mahadevan, Aynur Dogan, G.E. Smith, David Broza και φυσικά με την  διεθνούς φήμης μητέρα του,  Amal Murkus, με την οποία συνεργάζεται ως μουσικός διευθυντής του σχήματος της.

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

Διαδικτυακά: www.ertecho.gr/trito

σχετικα ondemand