Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 16.05.2023

Στην σημερινή εκπομπή αρχικά συστήνουμε την σαξοφωνίστα, συνθέτρια Kika Sprangers από την Ολλανδία. Παρουσιάζουμε αποσπάσματα από το υπέροχο άλμπουμ της “Lumen” στο οποίο συνεργάζεται με τον τσελίστα Jörg Brinkmann και τον πιανίστα Martin Fondse. Η εργασιακή/ συνθετική μέθοδός της Sprangers  είναι να συνδυάσει την ευπάθεια με τη δύναμη που εκφράζεται σε μια προτίμηση τόσο για ανορθόδοξα  όσο και για εντυπωσιακές καλλιτεχνικές επιλογές στους μουσικούς που διαλέγει να συμπλεύσει. Περιμένετε οτιδήποτε, από πλούσια συμφωνικά αποσπάσματα έως φορτισμένες, ουσιαστικές σιωπές. Η πρώτη της αγάπη είναι η τζαζ, μαζί με άλλες μουσικές της εμπνεύσεις, όπως συνθέτες του εικοστού αιώνα, σαν τον Arvo Pärt και τον Ravel.

Κατόπιν θα εστιάσουμε στην δουλειά του Βελγικού Τrio Scroothoop  -σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το “Σκουπιδαριό” –  Οι τρεις Βέλγοι μουσικοί υπό την καθοδήγηση του  παραγωγού Dijf Sanders παρουσιάζουν ένα μοναδικό άλμπουμ στο οποίο δείχνουν πως εμπνευσμένοι εκπαιδευμένοι μουσικοί μπορεί να παρουσιάσουν μουσικές συνθέσεις παίζοντας τα μουσικά όργανα του που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ιδιοκατασκευές ! Πεταμένα άχρηστα αντικείμενα που βρήκαν τυχαία στην πόλη τα οποία διαμόρφωσαν σε μουσικά όργανα. Το άλμπουμ Macadam που πρόφατα κυκλοφόρησε είναι μια μοναδική δισκογραφική δουλειά στην χρονιά που διανύουμε.

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

Διαδικτυακά: www.ertecho.gr/trito

σχετικα ondemand