Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

21Μαρ2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας Ιστορίες” 5η εκπομπή Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (audio)

“Μουσικές επιθυμίες- μικρές δικές σας ιστορίες”
Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

Αυτή την Κυριακή 21.3.21, ώρα 15:00
Αναμνήσεις με ανατολίτικες εικόνες στην έναρξη της σημερινής εκπομπή, η πιστή ακροάτρια του Τρίτου Προγράμματος, κ.Olga Emmanuel μας μεταφέρει με τη διήγησή της στο Ντουμπάι. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, η τραγουδίστρια ειδικευμένη στην παλαιά μουσική και εθνομουσικολόγος Eleni Bratsou ξετυλίγει τη δική της ιστορία, αναφέρεται στη ποιητική του έρωτα, μέσα από τους στίχους ενός Προβιγκιανού τραγουδιού, το οποίο έρχεται από τα βάθη του χρόνου.
Η κα Katerina Mandila Nikoloudi, εικαστικός, γεννημένη στην Αθήνα, μας μιλά για το αγαπημένο της έργο.Έχουμε την χαρά και την τιμή να ακούσουμε την μουσική πρόταση του δεξιοτέχνη πιανίστα, συνθέτη και υπεύθυνου Σχολής Τζαζ Μουσικής του Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire, Dimitris Kalantzis.
Ο υπότροφος και σπουδαστής του Ωδείου Αθηνών Γιάννης Ζώραπας στην τάξη πιάνου της κ. Maria Efstratiadis
, μας μιλά για τα συναισθήματά του παρακολουθώντας σε ηλικία 8 ετών το πρώτο ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η φίλη και ακροάτρια του Τρίτου Προγράμματος κ. Tina Kaltsiki, μας ταξιδεύει με τη διήγησή και επιλογή της στην Ιταλία.

Ευχαριστούμε θερμά τη Μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά alina.kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

Μια γιορτή για το ραδιόφωνο με τη δική σας φωνή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Οι ακροατές επιλέγουν!
Ιστορίες, ηχοχρώματα, συναισθήματα, όλα εδώ συγκεντρωμένα σε μια εκπομπή. Ένας κύκλος συνεργασίας ανοίγει με το Ιστορικό Ωδείον αθηνών – athens conservatoireΘα έχουμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε ηχητικά στον όμορφο λαμπρό μουσικό κόσμο του. Περιμένουμε με γλυκιά προσμονή να ακούσουμε τους μαθητές και καθηγητές του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου European School Radiο Είναι μεγάλη η συμμετοχή των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Διηγήσεις και υψηλού επιπέδου ερμηνείες θα μας κρατούν συντροφιά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης – Department of Music Science & Art/PaMakTMET

 

 

 

 

σχετικα podcasts