Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

27Ιουνίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες.” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO)

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 27.6, ώρα 15:00 

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

Η εκπομπή ανοίγει με την ανάμνηση της Κατερίνας Δημητρακοπούλου μαθήτριας του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης η οποία μας μιλά για το έργο που την μάγεψε πριν μερικά χρόνια. Η Σαπφώ Κουτρουμανίδου φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον κ. Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε επιλέγει για εμάς ένα έργο γεμάτο αντιφάσεις όπως αυτή η εποχή που διανύουμε.
Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος σπουδαστής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ξετυλίγει την ιστορία του Οθέλλο, ποια μουσική μπορεί να περιγράψει τις εσωτερικές ψυχικές συγκρούσεις του έργου?
Θα συνεχίσουμε με μια ακόμα σύμπραξη τεχνών, με την ηθοποιό και κινησιολόγο Alkistis Polychroni η οποία ενώνει το συγκεκριμένο με το αφηρημένο μέσα από την δική της διεισδυτική οπτική. O πιστός ακροατής του Τρίτου Προγράμματος κ. Γιώργος Βλαβιανός μιλά για το έργο που ώθησε τον γιό του να ασχοληθεί με το βιολί.
Η ακροάτριά μας κ. Τζίμα Ιμιρζιάδη μας ταξιδεύει μέσα από τη διήγησή της στα παιδικά της χρόνια στη γοητευτική Κυπαρισσία. Κλείνουμε την εκπομπή με την επιλογή του μαθητή του Μουσικού Γυμανσίου Παλλήνης Κίμωνα Κασιμάτη, ο οποίος με τη καθοδήγηση της καθηγήτριας Sophia Levandis δημιουργούν ραδιοφωνικές εκπομπές στο πλαίσιο των εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων του σχολείου του σε συνεργασία με το European School Radio και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts