Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

28Φεβ2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας Ιστορίες” 2η εκπομπή Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου, ώρα 15:00

“Μουσικές επιθυμίες- μικρές δικές σας ιστορίες”
Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

2η εκπομπή
https://www.facebook.com/tritoprogramma/photos/a.978711962162987/4035860713114748

“Μουσικές επιθυμίες-μικρές δικές σας ιστορίες”

Αυτή την Κυριακή 28.2, ώρα 15:00 θα ξετυλίξουμε τις δικές σας ιστορίες!
Το πρώτο μήνυμα έρχεται από την ακροάτρια του Τρίτου Προγράμματος και ποιήτρια κ.Μαρία Τοπάλη, έντονες αναμνήσεις από την εφηβεία – η αποκάλυψη της μουσικής του Μπαχ – Μπαχ – ένα άνοιγμα των ματιών στην κοσμική ομορφιά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη διήγησή της.
Η κυρία Φωτεινή Στύπα ακροάτρια 91 χρονών με νεανική ορμή …μας ταξιδεύει με τη μουσική της επιλογή στη Βενετία! Όταν το πνεύμα είναι σε εγρήγορση και η ψυχή “τραγουδά” οι μέρες γίνονται περισσότερο φωτεινές και ουσιαστικές.
Ποια άρια άκουσε η πολυτάλαντη Lenia Safiropoulou  στην εφηβεία της ένα βροχερό πρωινό σε μια πλατεία του Λονδίνου και ήταν για εκείνη, σαν μια μίνι αποκάλυψη?
Το άκουσμα της μουσικής “Νυχτερινός περίπατος” του Stavros Lantsias  από την εκπομπή του Giorgos Florakis “Όλα τα Πρωινά του Τρίτου” θύμισε στην ακροάτρια μας Θάλεια Φιλίππα τα μικρά της χρόνια – αποχρώσεις από την Κωνσταντινούπολη του 1960.

Ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Αθηναίος  Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire, ο οποίος μας τιμά με τη συμμετοχή του σε αυτή την εκπομπή , μας μιλά για το έργο που τον συγκλόνισε και τον συνεπήρε από την πρώτη ακρόαση.

Mε τον δικό του μοναδικό τρόπο στέλνει το μήνυμά του ο Alexandros Botinis μουσικός της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, δεν είναι ένα οποιοδήποτε τσέλο …είναι το CrazyCello… τρελά πλάνα στο χιόνι, στο βυθό, στις επιβλητικές κορφές των Μετεώρων..Τι ετοίμασε για την εκπομπή μας?

Ευχαριστούμε θερμά τη Μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

Μια γιορτή για το ραδιόφωνο με τη δική σας φωνή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Οι ακροατές επιλέγουν!
Ιστορίες, ηχοχρώματα, συναισθήματα, όλα εδώ συγκεντρωμένα σε μια εκπομπή. Ένας κύκλος συνεργασίας ανοίγει με το Ιστορικό Ωδείο Αθηνών Athens Conservatory – Ωδείο Αθηνών.Θα έχουμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε ηχητικά στον όμορφο λαμπρό μουσικό κόσμο του. Περιμένουμε με γλυκιά προσμονή να ακούσουμε τους μαθητές και καθηγητές του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio.Είναι μεγάλη η συμμετοχή των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Διηγήσεις και υψηλού επιπέδου ερμηνείες θα μας κρατούν συντροφιά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης – Department of Music Science & Art

 

σχετικα podcasts