Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

16Μαΐου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (audio)

Χορευτικές, μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές εκπλήξεις στη σημερινή μας εκπομπή  – Κυριακή 16.5, ώρα 15:00
“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες”
Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

https://www.facebook.com/tritoprogramma

Η εκπομπή θα ξεκινήσει χορευτικά, η Elli Karadimou – Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011 στο σκηνικό tango, μας μεταφέρει τα συναισθήματά της μέσα από ένα τραγούδι.
Για το αγαπημένο της θεατρικό έργο μιλά η σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών Αιμιλία Κεφαλά, ένα έργο το οποίο μπήκε στη ζωή της μέσω μια συμπαντικής συνωμοσίας όπως μας διηγήθηκε η ίδια, οι βαθύτερες σκέψεις της συνδυασμένες με τη δική της μουσική επιλογή.
Ο κριτικός κινηματογράφου Konstantinos Sotiropoulos κάνοντας τη δική του ενδοσκόπηση, ανακάλεσε στη μνήμη του το έργο το οποίο τον συγκίνησε, τον σημάδεψε και τον παρακίνησε εν τέλει να εμβαθύνει στον χώρο της έβδομης τέχνης.
Η ταλαντούχα βιολονίστα Danae Papamatthaiou-Matschke επιλέγει ένα έργο το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον διακεκριμένο πιανίστα πατέρα της Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε και μας μιλά για τις αναμνήσεις από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ.
Μεγάλη τιμή για την εκπομπή μας να έχουμε ραδιοφωνικά προσκεκλημένο τον Μαέστρο και βαρύτονο, Kostis Konstantaras, ο οποίος προτείνει δύο έργα για τους ακροατές μας, αναλύοντας παράλληλα τον τρόπο μετουσίωσης των δυσκολιών, εν μέσω πανδημίας σε δημιουργία.
Ο Στέφανος Νικολόπουλος μαθητής του Φίλοι του ΠΜΓΛΠ (Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης) μας μιλάει για τον αγαπημένο του συνθέτη, με την καθοδήγησή της καθηγήτριάς του Sophia Levandis σε συνεργασία με το European School Radio.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

σχετικα podcasts