Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

20Ιουνίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες.” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO)

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 20.6, ώρα 15:00 

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

Χρόνια πολλά στους πατεράδες όλου του κόσμου , σε όσους νιώθουν μπάμπαδες, σε αυτούς που είναι κοντά μας,  σε όσους έφυγαν και η σκέψη τους είναι ακόμα εδώ.
Η εκπομπή αρχίζει με την επιθυμία του μπαμπά μου Στάθη ο οποίος ζήτησε το αγαπημένο του “La donna e mobile” με τον Λουτσιάνο Παβαρότι, το “φτερό στον άνεμο” με γυρίζει πάντα στην παιδική μου ηλικία.
Στη συνέχεια περνάμε στην νοσταλγική ιστορία του κυρίου Σπύρου Μπάφη ο οποίος μεγάλωσε με Τρίτο Πρόγραμμα, όπως θα μας διηγηθεί είναι σχεδόν συνομήλικοι-είχε συμμετάσχει μάλιστα στους περίφημους Β’ Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας επί Μάνου Χατζιδάκι. Τι θα προτείνει άραγε στους ακροατές μας?
Συνεχίζουμε με δύο μουσικούς οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους δημιουργούν θαυμαστά αποτελέσματα. Ο Στέργιος Σακελλαρίου και ο Δημήτρης Μέξης, οι οποίοι αποφοίτησαν από την τάξη Ειδίκευσης Πιάνου του καθηγητή Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ερμηνεύουν ένα αγαπημένο έργο.
Ο ακροατής του Τρίτου κύριος Παντελής προτείνει τη δική του μουσική επιλογή.
Η μαθήτρια του Μουσικού Γυμνασίου Βέροιας Κασσιανή Ελευθεριάδου στέλνει το δικό της τρυφερό μήνυμα για τον πατέρα της.
Η καθηγήτρια Χαρά Σκουμποπούλου καθοδηγεί τους μαθητές της να προσεγγίζουν με ευαισθησία, ραδιοφωνικά τις αναμνήσεις και θύμησες της παιδικής τους ηλικίας.
Η αγαπημένη μας Σοφία Λεβαντή Καθηγήτρια στο Πειραματικό μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, η οποία από την πρώτη εκπομπή των “Μουσικών επιθυμιών” ενώνει με το μεράκι της το Τρίτο Πρόγραμμα με τους μαθητές του European School Radio, μας μιλά για το έργο που την είχε συνεπάρει σε μικρή ηλικία. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες άγχους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Παλλήνης ανοίγουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας πραγματοποιώντας ραδιοφωνικές εκπομπές, έτσι η μαθήτρια Ντέπυ Γκόνη μας ταξιδεύει με την αφήγησή της
Σε αυτή τη ραδιοφωνική περιήγηση είναι πολύτιμη η συμβολή της μουσικολόγου Μαγδαληνής Καλοπανά.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts