Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

18Απρ2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι με οδηγό τη φαντασία … (Audio)

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες”  Κυριακή 18.4, ώρα 15:00
Κυριακή 18.4 στις 15:00 το μεσημέρι “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” με τη φωνή σας εδώ στο Τρίτο Πρόγραμμα.
Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (Vana Panormiou)
Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι με οδηγό τη φαντασία …Οι ακροατές επιλέγουν!

Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες:

https://www.facebook.com/tritoprogramma/videos/3413477082087095

Η εκπομπή ξεκινά με πρόγραμμα για 4 χέρια … η Maria Vlachodimou πιανίστα και ο Athanasios Michail Ramadanidis πιανίστας και γλωσσολόγος, οι οποίοι αποφοίτησαν με Άριστα από την τάξη Ειδίκευσης Πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ερμηνεύουν ένα από τα αγαπημένα τους έργα. Η ηχογράφηση που θα παρουσιάσουν έγινε στα πλαίσια μαθήματος μουσικής δωματίου με καθηγητή τον κ. Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε, από ζωντανη συναυλία του Νοέμβρη του 2019.
Θα παραμείνουμε στη Βόρεια Ελλάδα. Η κ.Πόπη Φιρτινίδου, καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, τέως καλλιτεχνική διευθύντρια του, φυσικός και συγγραφέας θα ξετυλίξει την δική της ιστορία.
Από τη φυσική θα περάσουμε σε μια άλλη επιστήμη, στη βιοχημεία , ο φίλος και ακροατής του Τρίτου Προγράμματος Andreas Androutsellis-Theotokis μιλά για ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια.
Στη συνέχεια θα μάθουμε τι μας έχει στείλει ο Γιώργος Μπρόκος μαθητής του Φίλοι του ΠΜΓΛΠ (Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης) , ο οποίος μαζί με τη καθηγήτρια του Sophia Levandis και τους συμμαθητές του ετοιμάζουν πλούσια ραδιοφωνικά δρώμενα για το European School Radio.
Η εκπομπή κλείνει με μια αφήγηση έκπληξη “Ηρώδειο. Ξαφνικά, η Montserrat Caballé , η Ντίβα, σταματάει να προχωρά και με κοιτάει καλά-καλά!. Τα χειροκροτήματα μισο-σταματούν σαστισμένα. Ο χρόνος έχει παγώσει σ’ εκείνο το δευτερόλεπτο, ν’ ανοίξει η γη να σε καταπιεί!” η συνέχεια από τον Nasos Kavathas, ο οποίος μας τιμά με τη ραδιοφωνική παρουσία του.
Ευχαριστούμε την Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts