Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

07Μαρ2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας Ιστορίες” 3η εκπομπή Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (audio)

“Μουσικές επιθυμίες- μικρές δικές σας ιστορίες”
Παραγωγή – παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου
Κυριακή 7.3.21, ώρα 15:00 https://www.facebook.com/tritoprogramma/photos/a.978711962162987/4053954981305321
🎧🌼Γλυκές αναμνήσεις από τη δεκαετία του 1950, ο Αιγυπτιώτης Έλληνας ακροατής Βασίλης Ξυνογαλάς εξηγεί ποιο ήταν το πρώτο έργο κλασικής μουσικής που αγάπησε στα σχολικά του χρόνια. Τι σκέφτεται και ονειρεύεται ο Ευθύμης Τσάτσος , μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης? Μιλά με ενθουσιασμό για την αγαπημένη του μουσική και μας μεταφέρει με τον δικό του τρόπο στη Γαλλία.
Η Καθηγήτρια Σοφία Λεβαντή Sophia Levandis είναι ο συνδετικός κρίκος με το Πειραματικό ΠΜΓΛΠ (Πειραματικό μουσικό γυμνάσιο-λύκειο Παλλήνης) – European School Radio και το Τρίτο Πρόγραμμα, με μεράκι και ζήλο οδηγεί τα παιδιά στα μαγικά μονοπάτια του ραδιοφώνου.
Η ακροάτρια μας Elina Varouxaki βρίσκει έναν πρωτότυπο τρόπο να μιλήσει για τις ζεστές στιγμές που θυμάται με τον παππού της, εικόνες από το παρελθόν με αφορμή το αγαπημένο της βαλς. Ο πιστός ακροατής του Τρίτου Προγραμματος Βασίλης Κατσάνης επιλέγει τη Μεγάλη Φαντασία και Φούγκα, σε σολ ελάσσονα του J.S. Bach. 

Ποιο έργο προτείνει για τους ακροατές του Τρίτου ο διακεκριμένος πιανίστας και καθηγητής του Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης – Department of Music Science & Art Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε.
Ο ακροατής Δημήτρης Ζαχαριάδης μας ταξιδεύει με το μικρό τρένο της Καϊπίρα στην εξωτική Βραζιλία με μια ιστορία – ανάμνηση από την Itaquera .
Ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Nikos Tsouchlos ο οποίος μας τιμά με τη ραδιοφωνική παρουσία του, προτείνει στους ακροατές μια από τις αγαπημένες του ηχογραφήσεις, ποια να είναι άραγε?
Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά alina.kalopana
για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

Μια γιορτή για το ραδιόφωνο με τη δική σας φωνή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Οι ακροατές επιλέγουν!
Ιστορίες, ηχοχρώματα, συναισθήματα, όλα εδώ συγκεντρωμένα σε μια εκπομπή. Ένας κύκλος συνεργασίας ανοίγει με το Ιστορικό Ωδείο Αθηνών Athens Conservatory – Ωδείο Αθηνών https://www.facebook.com/AthensConservatoire.Θα έχουμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε ηχητικά στον όμορφο λαμπρό μουσικό κόσμο του. Περιμένουμε με γλυκιά προσμονή να ακούσουμε τους μαθητές και καθηγητές του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου European School Radiο.Είναι μεγάλη η συμμετοχή των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Διηγήσεις και υψηλού επιπέδου ερμηνείες θα μας κρατούν συντροφιά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης – Department of Music Science & Art/PaMakTMET

 

σχετικα podcasts