Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

30Μαΐου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (Audio)

Θαλασσινή αύρα, κινηματογραφικές εικόνες , αργεντίνικο tango στις “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 30.5, ώρα 15:00 🎧Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

Με Κινηματογραφικές εικόνες και ονειρική μουσική συνοδεύει την ανάμνηση της η μαθήτρια του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, Μελίνα Καραϊσκάκη, μαζί με τη καθηγήτριά της Sophia Levandis μας ταξιδεύουν στην όμορφη Αστυπάλαια.

Με Αργεντίνικο αέρα θα συνεχίσουμε την εκπομπή μας, ο Gabriel Marino Πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Τορίνο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, προτείνει ένα από τα αγαπημένα του Tango εξηγώντας μας πως γράφτηκε το κομμάτι και ποια συναισθηματική αξία είχε για τους πρωταγωνιστές του.
Η επόμενη ιστορία έρχεται από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πιστό ακροατή του Τρίτου Προγράμματος κύριο Αλέξανδρο Τσιάντη. Ο τενόρος κωστας κονδυλης μας τιμά με τη ραδιoφωνική παρουσία του επιλέγοντας το έργο που τον έχει στιγματίσει.

O ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Vasilis Tsantilas έχει ετοιμάσει δυο μουσικές προτάσεις για τους ακροατές μας. Συνεχίζουμε με μια ξεχωριστή ιστορία μέσα από τα μάτια του Kristof Kristof ή αλλιώς Χρήστου Λαμπριανίδη, ο οποίος είναι σπουδαστής στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. 

Μουσικοί διάλογοι με τη Vasilia Malteza Media for Artists – πιανίστα η οποία αποφοίτησε με Άριστα από την τάξη Ειδίκευσης Πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Θεόφιλο Λαμπριανίδη Θεόφιλος Λ. – πιανίστα ο οποίος αποφοίτησε από την τάξη σύνθεσης του Τ.Μ.Ε.Τ.Π.Μ. Η ηχογράφηση που προτείνουν για τους ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έγινε στα πλαίσια μαθήματος μουσικής δωματίου με καθηγητή τον κ. Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε, στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

σχετικα podcasts