Μουσικές Επιθυμίες - Μικρές Δικές σας Ιστορίες Βάνα Πανορμίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

04Ιουλίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες.” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO)

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 04.7, ώρα 15:00 

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

Ο μεγάλος Άστορ Πιατσόλα έφυγε σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου του 1992. Θα σας καλωσορίσουμε με τη μουσική του Κυριακή 4.7, ώρα 15:00
Υποδεχόμαστε ραδιοφωνικά την Έλλη Καρδήμου Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011 στο σκηνικό tango. Θα προτείνει στους ακροατές ένα tango που όταν το ακούει περνάει από μπροστά από τα μάτια της όλη η περιπέτεια που έζησε στο Mπουένος Άιρες καθώς και όλα τα υπέροχα συναισθήματα που βίωσε εκεί.
O μουσικός και ακροατής του Τρίτου κός Γιώργος Καλογερόπουλος μιλά για το έργο το οποίο τον συγκλόνισε ακούγοντάς το.
Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην Κομοτηνή εκεί ο ταλαντούχος κιθαρίστας και συνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης δημιουργεί τα δικά του ηχητικά τοπία. Παρουσιάζει από την εκπομπή μας ένα μέρος της νέας του συνθετικής δουλειάς από το cd “Pictures from a journey” με έργα για κιθάρα .
Για τον έρωτα θα μας μιλήσει η Άννα Λουζίδη σπουδάστρια της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, μας ξεναγεί στον ρομαντικό και ανταγωνιστικό κόσμο του ζεύγους Ρόμπερτ και Κλάρα Σούμαν με οδηγό ένα μουσικό κομμάτι το οποίο εκφράζει την ένταση του ζευγαριού.
Θα παραμείνουμε στην περίοδο του ρομαντισμού με την επιθυμία της μαθήτριας του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης Σήλιας Βαλάκη. Η ηχογράφηση της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Μουσικά Σύνολα  το Γ2 του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σοφία Λεβαντή υλοποίησε το πολιτιστικό πρόγραμμα “Αmusic- Το Mουσικό Σχολείο Παλλήνης”, παράγει εκπομπές στο European School Radio σε συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή  “Μουσικές Επιθυμίες.” Με μια έκπληξη συνεχίζουμε την εκπομπή, η ακροάτρια του Τρίτου κ. Εύη Βαφάκη τιμά την αξία της φιλίας με ένα μήνυμα της…τη σκέψη της τη συνοδεύει με το “Summertime” και τη μοναδική φωνή της Ella Fitzgerald. Κλείνουμε την εκπομπή μας με μια μουσική επιλογή-ένα μήνυμα που στέλνει η ακροάτριά Κλαίρη Μπαλτσαβιά στον πατέρα της.
Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

σχετικα podcasts