Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«A critical reason for a summer solstice celebration»

Μια ραδιοφωνική συναυλία για το θερινό ηλιοστάσιο, στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Η 21η Ιουνίου, η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, θεωρείται ως η ουσιαστική αρχή του καλοκαιριού. Το 1982 ο τότε υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ζακ Λάνγκ την καθιέρωσε ως ημέρα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Συνδυάζοντας αυτή την διττή σημειολογία της 21ης Ιουνίου, ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας, στην εφετινή θερινή ισημερία παρουσιάζει μια «ραδιοφωνική συναυλία», αποκλειστικά για τους ακροατές και τις ακροάτριες του Τρίτου Προγράμματος.

Δεκατέσσερα ελληνικά συγκροτήματα από τους χώρους της jazz, του rock, του blues, της soul και του funk, της ποπ και της electronica, ηχογράφησαν ζωντανά στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, διασκευές καλοκαιρινών τραγουδιών και instrumentals καθώς και κάποια δικά τους κομμάτια, με θεματολογία που σχετίζεται με την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Στις τέσσερις εκπομπές συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι Dirty FuseGreen Was GreenerLazytrains, Loose TiesMartzi FeelgoodMiniature Solar SystemPasific EyesPink VanityΣτέλιος Χατζηκαλέας & Μιχάλης Τσιφτσής DuoSynth AStarWound, Τηλέμαχος Μούσας & Νάσια Γκόφα Duo, Tilemachos Moussas Quartet featuring Nassia Gofa και Yeah!.

It’s (summer) gig time…enjoy the live music!

Ηχογράφηση: Μιχάλης Συγλέτος

                       Νίκος Θεοδωρακόπουλος

                       Διονύσης Λυμπέρης

Τεχνική επιμέλεια εκπομπής: Αργύρης Παντελιάδης

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

σχετικα podcasts