Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024


“Dedicated to Time” – Το μουσικό έργο του Αποστόλη Αρμάγου γραμμένο ειδικά για τους ακροατές του Τρίτου [1/2]


Με αφορμή την αλλαγή από την χειμερινή στην θερινή ώρα της ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας πρότεινε στον εκλεκτό νέο συνθέτη Αποστόλη Αρμάγο να γράψει ένα έργο με θέμα τον χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η σύνθεση που ακούμε σε δύο μέρη, στις εκπομπές της Πέμπτης 28 και της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024, στον «Κριτικό Λόγο» από το Τρίτο Πρόγραμμα.



Ο Αποστόλης Αρμάγος δέχθηκε πρόθυμα την πρόταση και έτσι δημιουργήθηκε το “Dedicated to Time”, ένα έργο για τις πολλές εκφάνσεις –ίσως και διαστάσεις– του χρόνου, που ενώ παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ζωή δεν ξέρουμε και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να ορίσουμε τι ακριβώς είναι.
Το “Dedicated to Time” είναι ένα έργο σύγχρονης μουσικής με κύρια εκφραστικά μέσα του το πιάνο και τα ηλεκτρονικά του Αποστόλη Αρμάγου αλλά ενσωματώνει στοιχεία της κλασικής μουσικής όπως και της ελληνικής παραδοσιακής μέσω λίγων μουσικών που συμμετέχουν παίζοντας ακουστικά όργανα. Διανθίζεται από δραματοποιημένες απαγγελίες της υψιφώνου Αννας Λινάρδου αποσπασμάτων κειμένων των Στίβεν Χόουκινγκ, Μαρσέλ Προυστ, Ισαάκ Ασίμοφ, Γιώργου Σεφέρη και Θάνου Μαντζάνα τα οποία εν μέρει ήταν και πηγές έμπνευσης του.



“Dedicated to Time”, ένα έργο για τον πανδαμάτορα χρόνο, της ύλης όμως και ποτέ της ενέργειας. Ισως γιατί, υπό μιαν έννοια, είναι και αυτός μια μορφή ενέργειας…


Ιδέα, concept, επιλογή κειμένων Θάνος Μαντζάνας
Σύνθεση, πιάνο, keyboards, κιθάρα, βιολί, μελόντικα, προγραμματισμός, ηχητικός σχεδιασμός Αποστόλης Αρμάγος
Απαγγελία Αννα Λινάρδου (η ηχητική επένδυση είναι η σύνθεση του Αποστόλη Αρμάγου Invocation)
Στάθης Γαϊτάνης φλάουτο
Αλέξιος Αντωνόπουλος ντραμς
Τάσος Κούρλιος λάφτα
Κώστας Φωτόπουλος κλαρινέτο
Μιχάλης Συγλέτος mastering


Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας


σχετικα podcasts