Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 11-5-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 11 Μαίου, συνεχίσαμε τη γνωριμία μας με υποψήφιους κομμάτων για την εκλογική αναμέτρηση, ταξιδεύοντας σε ακόμη δύο νησιά της παραμεθορίου. Από την Κω μιλήσαμε με τον Ηλία Καματερό, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στα Δωδεκάνησα και από τη Λέσβο ακούσαμε τη Βάσω Χοχλάκα, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εστιάζοντας την κουβέντα στις ιδιαιτερότητες της Νησιωτικότητας και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να στηριχθούν τα νησιά μας.
Στη δεύτερη ώρα, ο κ. Ματθαίος Σανταμούρης, φυσικός, διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, μας ενημέρωσε για το φιλόδοξο σχέδιο με το όνομα Heat Mitigation, για το οποίο ο κ. Σανταμούρης, βρέθηκε, τις προηγούμενες ημέρες στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο και πιο καινοτόμο έργο στον κόσμο. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας μαζί με τους συνεργάτες του από το LBNL, το Berkeley, το πανεπιστήμιο της Αθήνας, το π[ανεπιστήμιο της Καλκούτας και το National drones βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης μιας προσπάθειας που θα μειώσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος αιχμής στην πόλη του Ριάντ έως 4,5 C σε συνδυασμό με τεράστια ενέργεια, υγεία και κοινωνικά οφέλη.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε, όπως πάντας, με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις Διεθνείς Ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακτάτου στο στούντιο για τα νέα από τον Αθλητικό χώρο.

σχετικα ondemand