Σελίδες Εθισμένες στη Μουσική Αφροδίτη Κοσμά
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Σελίδες Εθισμένες στη Μουσική | 04.07.2022

“Patti Smith: Μ Train”

“Πιστεύω στην κίνηση. Πιστεύω σε αυτό το ανάλαφρο μπαλόνι, στον κόσμο. Πιστεύω στα μεσάνυχτα και στην ώρα του μεσημεριού. Σε τι άλλο όμως πιστεύω; Μερικές φορές, στα πάντα. Μερικές φορές, σε τίποτα. Η πίστη μου παρουσιάζει διακυμάνσεις, σαν το φως που γλιστράει φευγαλέα πάνω σε μια λιμνούλα. Πιστεύω στη ζωή, που κάποια μέρα θα τη χάσουμε όλοι. Όταν είμαστε νέοι νομίζουμε ότι δεν πρόκετια να συμβεί, ότι είμαστε διαφορετικοί.

Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα πως δε θα μεγάλωνα ποτέ, πως θα μπορούσα να το επιβάλω με τη θέλησή μου. Έπειτα, πολύ πρόσφατα, συνειδητοποίησα ότι είχα περάσει κάποια διαχωριστική γραμμή, καλυμμένη ασυνείδητα από την αλήθεια το χρονοδιαγράμματός μου. Πώς στην ευχή μεγαλώσαμε έτσι λέω στις αρθρώσεις μου και στα μαλλιά μου, που έχουν την απόχρωση του σίδερου. Τώρα είμαι μεγαλύτερη από την αγάπη μου, από τους εκλιπόντες φίλους μου. Ίσως ζήσω τόσο πολύ που η Δημοτική Βιβιολθήκη της Νέας Υόρκης θα υποχρεωθεί να μου δώσει το μπαστούνι της Βιρτζίνια Γουλφ. Θα το αγαπούσα και θα το νοιαζόμουν για λογαριασμό της, όπως και τις πέτρες στην τσέπη της. Όμως, επίσης, θα συνέχιζα να ζω, και θα αρνιόμουν να παραδώσω την πένα μου.

– Σ’ αγαπώ, ψιθύρισα σε όλους και σε κανέναν.

Η αγάπη δεν είναι παίξε γέλασε…

Ακούμε:

* Patti Smith

* Maria Callas

* The Doors

Επιμέλεια, αφήγηση: Afroditi Kosma

Ηχητική επεξεργασία: Nick Sabor

*Patti Smith : M Train

Μτφ: Αλέξης Καλοφωλιάς

Εκδόσεις Κέδρος – Kedros Publishers

Αθήνα, 2018

σχετικα podcasts