Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 06.12.2023


Ειρήνη Τορνεσάκη (Erini)


Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Ειρήνη Τορνεσάκη είναι τραγουδίστρια της τζαζ, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και εμφανίζεται με το καλλιτεχνικό όνομα Erini . Η κρητικιά ερμηνεύτρια της Ελληνικής μουσικής «θολώνει» τα όρια μεταξύ των ειδών και διερευνά τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσω της μουσικής, ενώ αυτή τη στιγμή είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Berklee College of Music. Το 2014, η Ειρήνη έγινε τραγουδίστρια για το σόου Cirque du Soleil “Kurios”, περιοδεύοντας στον Καναδά και τις ΗΠΑ για τρία χρόνια. Μεταξύ 2014 και 2017, πραγματοποίησε 1.074 παραστάσεις.



Η Erini έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες όπως η Κούβα, η Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Danilo Pérez, George Garzone, Luciana Souza, Daniel Hope και Saw Doctors, μεταξύ πολλών άλλων. Έκανε το ντεμπούτο της στο Carnegie Hall τον Ιούνιο του 2017, ανοίγοντας για τα βραβεία Gabby. Έχει επίσης εμφανιστεί στο TD Garden, στο Jazz Club του Ronnie Scott, στο Panama Jazz Festival, στα Abbey Road Studios και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μεταξύ άλλων διάσημων χώρων.

Η Ειρήνη Τορνεσάκη αυτήν τη στιγμή εδρεύει στη Βοστώνη και κάνει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο ως σολίστ και συνεργάτιδα τραγουδίστρια ή με το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της, Pharos Ensemble.

Στην σημερινή εκπομπή το Γ’ πρόγραμμα της ΕΡΤ εξασφάλισε  και θα μεταδώσει αποσπάσματα από την ηχογράφηση της πρόσφατης συναυλίας της στο φεστιβάλ – θεματική έκθεση της Womex στην La Coruna της Ισπανίας μαζί με μια σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί της στο studio της EBU στον ίδιο χώρο. 


Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης


σχετικα ondemand