Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Παρασκευή 07 Απριλίου 2023

Την συναυλία «Μπλε και ασημί» της πρωτοπόρας συνθέτριας και πιανίστριας Σοφίας Καμαγιάννη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου στην Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής θα παρουσιάσει κατά αποκλειστικότητα η εκπομπή «Κριτικός Λόγος».

Χάρη στην ευγενική παραχώρηση της δημιουργού οι  ακροατές και οι ακροάτριες του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ραδιοφωνικά αυτή την ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία μέσα από δύο εκπομπές. Παράλληλα η Σοφία Καμαγιάννη συζήτησε με τον Θάνο Μαντζάνα για πολλά σημαντικά στοιχεία τόσο της σύλληψης όσο και της υλοποίησης/εκτέλεσης αυτής της ζωντανής εμφάνισης της.

Στη σημερινή εκπομπή θα παρουσιαστεί το δεύτερο  μέρος της συναυλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του συστήματος Piano + το οποίο  επινόησε ο Tim Ward και το εξέλιξε σε στενή συνεργασία με την Σοφία Καμαγιάννη.               Το Piano + συνίσταται σε δύο μικρόφωνα που μεταφέρουν τον ήχο του πιάνου σε έναν υπολογιστή με ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο τον επεξεργάζεται με τον εκτελεστή  να ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία και το αποτέλεσμα να ακούγεται ταυτόχρονα με τον φυσικό ήχο του πιάνου.

σχετικα podcasts