Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Χριστούγεννα στο Zeppelin με τους Rolling Stones | Start me up

Από τον Φώτη Απέργη

Οι Beatles και οι Rolling Stones υπήρξαν τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60. Μιας εποχής όπου η νεότητα διεκδίκησε το δικαίωμα να έχει τη δική της έκφραση, όπου άνθισαν η αμφισβήτηση και τα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Ρώτησα τον Μικ Τζάγκερ: «Κάθε σταρ έχει μια ειδική σχέση με την εποχή του. Θα λέγατε ότι χρησιμοποιήσατε την εποχή σας ή σας χρησιμοποίησε εκείνη;»
«Όταν γίνεσαι διάσημος, όταν γίνεσαι δημοφιλής», είχε απαντήσει ο αρχηγός των Rolling Stones, «είναι συνήθως επειδή φάνηκες τυχερός. Και βρέθηκες σε ένα ορισμένο σημείο όπου οι άνθρωποι περίμεναν να έρθει κάτι σαν αυτό, κάποιος σαν εσένα. Ήσουν αρκετά τυχερός, ώστε να βρίσκεσαι εκεί την ώρα που κάποιος σαν εσένα αναμενόταν. Αυτή είναι η τύχη του να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή ώστε να αξιοποιήσεις την εποχή σου. Αυτή την τύχη είχα και εγώ. Μετά, όμως, εξαρτάται από σένα αν θα μπορέσεις να διατηρήσεις αυτή την τύχη ή θα αποτελέσει για σένα μόνο μια στιγμή. Εξαρτάται από σένα αν θα αξιοποιήσεις ή όχι . Είναι σα να έχεις καλό χαρτί στο πόκερ: Η το παίζεις καλά, ή το παίζεις άσχημα».

Ακούμε Start me up, το τραγούδι που έμελλε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία του Tattoo you.

Χριστούγεννα στον Zeppelin με τους Rolling Stones!
Κερδίστε συλλεκτικές εκδόσεις με cd και βινύλια από το επετειακό άλμπουμ Tattoo you, που μόλις κυκλοφόρησε με επιπλέον εννέα ανέκδοτα τραγούδια.
Μπείτε στη σελίδα facebook του Zeppelin και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

σχετικα podcasts