Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Το πενταπλό “Live 75-85”

Είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που έχουν ηχογραφήσει και έχουν κυκλοφορήσει live albums με εμπορική επιτυχία. Ο Springsteen είναι ένας από αυτούς. Κυκλοφορεί στις 10 Νοεμβρίου του 1986 όχι σε διπλό, αλλά σε  πενταπλό βινύλιο σαράντα συναυλιακές ηχογραφήσεις από το 1974 έως το 1985!

Αντί να πάρουν ένα μόνο ολοκληρωμένο σόου και να το παρουσιάσουν παντού, η προσέγγιση του Springsteen και του περίφημου μάνατζερ και παραγωγού John Landau ήταν να δείξουν το εύρος της καριέρας του. Δεν ήταν μια πρωτότυπη ιδέα – καλλιτέχνες όπως ο Todd Rundgren και ο Peter Frampton είχαν κάνει ζωντανά άλμπουμ που είχαν επιτυχία σα να ήταν οι καλύτερες συλλογές – αλλά το συγκεκριμένο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Με την E street band να μεγαλουργεί, με την παρότρυνση του Landau και μεταξύ άλλων με διασκευές του αντιπολεμικού «War» του Edwin Starr, του «Jersey Girl” του Tom Waits , του κλασσικού “This land is your land” του Guthrie, το άλμπουμ πουλάει μέσα σε 24 ώρες 1.000.000 αντίτυπα!

Ενα κατάστημα δίσκων, πούλησε τη συλλογή κατευθείαν από το φορτηγό διανομής.

Δεν ήταν απλώς μια ζωντανή συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Αντίθετα, είχε λίγο από όλα: κλασικά τραγούδια της E Street Band, single songs από το Born in the USA και αρκετά τραγούδια που δεν πρόλαβε ποτέ να κυκλοφορήσει ο Springsteen στο παρελθόν.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts