Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | O Springsteen στην Αθήνα το 1988

Μια από τις σημαντικότερες συναυλιακές βραδιές της δεκαετίας του 80 στην Ελλάδα, ήταν η Συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ολυμπιακό στάδιο στις 3 Οκτωβρίου 1988 για τα ανθρώπινα δικαιώματα με πάνω από 80.000 θεατές.

Το στάδιο από τις τέσσερις το απόγευμα μέχρι και μετά το μεσάνυχτα γέμισε από τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, του Youssou ‘n Dour, της Tracy Chapman, του Peter Gabriel, του Sting και του Bruce Springsteen που ήταν και η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την Ελλάδα για συναυλία.

Ο κόσμος εκστασιάστηκε ακούγοντας τον Boss και την Ε Street band για μια ώρα και δέκα λεπτά να ερμηνεύει όλες του τις επιτυχίες, το “Twist and Shout” , το εμβληματικό “River” σε ντουέτο με τον Sting, κάτι που έκανε και μια ώρα νωρίτερα ο Sting όταν είχε καλέσει τον Springsteen να κάνουν ντουέτο στο “Every breath you take” προθερμαίνοντας το κοινό για το τί επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια!

“Από τη φωνή μου στην πόλη σας”,  “Ευχαριστώ πολύ” είπε στο ελληνικά ο Bruce ενώ λίγη ώρα μετά αναφώνησε “You crazy Greeks!!”, ανεβάζοντας όλους τους καλλιτέχνες της βραδιάς στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί Bob Marley.

Το ενεργειακό παραλήρημα εκείνης της νύχτας δεν ήταν τυχαίο.

Όλοι οι καλλιτέχνες ήταν στο απόγειο της καριέρας τους με headliner τον Springsteen, μετά την παγκόσμια επιτυχία με το “Born in the U.S.A” αλλά και το νέο τότε άλμπουμ του “The Tunnel of Love”.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts