Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Η αρχή της πορείας μιας απίστευτης καριέρας

Ο Μπρους Φρέντερικ Τζόζεφ Σπρίνγκστιν γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1949 στο Νιού Τζέρσεϊ. Ο ιρλανδικής και ολλανδικής καταγωγής πατέρας του, Ντάγκλας Σπρίνγκστιν, ήταν οδηγός λεωφορείου, και η ιταλικής καταγωγής μητέρα του, Αντέλ Αν Ζερίλι, εργαζόταν ως γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο.

Μόλις στα επτά του χρόνια, ο Μπρους είδε τον Έλβις Πρίσλεϊ , τον οποίο αποκαλεί παντοτινό του ίνδαλμα, στο τηλεοπτικό σόου του Εντ Σάλιβαν. Ήταν αρκετό για να αποφασίσει ότι και το δικό του πεπρωμένο ήταν να γίνει μουσικός. Στα 13 του απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και δυο χρόνια μετά  μια δεύτερη, καλύτερη,  με δάνειο από την μητέρα του.

Το 1972 υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική Columbia, κυκλοφορεί τα πρώτα δύο του άλμπουμ τα οποία είχαν καλές κριτικές, αλλά μικρή εμπορική επιτυχία.

Σ’ αυτά τα άλμπουμ, οι αναφορές του νεαρού τραγουδοποιού στη φολκ, τη σόουλ και το ριθμ εντ μπλουζ ήταν εμφανείς, όπως και οι επιρροές του από τη μουσική του Βαν Μόρισον και του Μπομπ Ντίλαν. Ήταν η αρχή της πορείας ενός χαρισματικού τροβαδούρου, που, σίγουρα, δε φανταζόταν ότι σε λιγότερο από δέκα χρόνια θα εξελισσόταν σε ένα λαϊκό ίνδαλμα για την αμερικανική κοινωνία.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts